"Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler" toplantısı

"Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler" toplantısı

ASKON Genel Başkanı Koca: -" Üretim çarkları yavaşladı. Bu piyasalardaki gerginliğin absorbe edilmesi hepimizin elinde"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "Her şeyden önce bizim bütün piyasalarda ciddi anlamda sıkıntımız var. Üretim çarkları yavaşladı. Bu piyasalardaki gerginliğin absorbe edilmesi hepimizin elinde." dedi.

Koca, ASKON'un düzenlediği "Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde halkın demokrasi mücadelesi verdiğini belirtti.

Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Piyasadan bize gelen haberlerde Türkiye'de güven probleminin had safhada olduğunu görüyoruz. Her şeyden önce bizim bütün piyasalarda ciddi anlamda sıkıntımız var. Üretim çarkları yavaşladı. Bu piyasalardaki gerginliğin absorbe edilmesi hepimizin elinde.

15 Temmuz'da olduğu gibi el ve gönül birliğiyle yeniden sanayinin çarklarının dönmesi, piyasadaki güvenin artırılmasıyla alakalı yeniden 'Bismillah' dememiz lazım. Yani yeniden bir ekonomik savaşı hep birlikte yapmamız lazım. Makro ya da mikro çerçevede her şeyi çözmemiz mümkün değil. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'in bu toplantıya gelmiş olması sizlerin gelmiş olmanız karşılıklı iyi niyet ve güven ortamının sağlanması noktasında neler yapılacağının işaretidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :