Türkiye 6. Akıl ve Zeka Oyunları Finalleri’ne Konya damgası

Türkiye 6. Akıl ve Zeka Oyunları Finalleri’ne Konya damgası

Konya, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Rize'de gerçekleştirilen Türkiye 6. Akıl ve Zeka Oyunları Finalleri'nde 54 puanla takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında yapılan protokol çerçevesinde, illerinde birincilik elde eden yarışmacılar, şehirlerini Rize'de düzenlenen Türkiye finallerinde temsil etti. Konya, bu finallerde büyük bir başarıya imza atarak takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

10 Farklı Kategoride Yarıştılar

Şampiyona, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde toplam 10 farklı oyun dalında gerçekleştirildi. İlkokul kategorisinde; Q-Bitz, Mangala, Pentago, Küre, Equilibrio; ortaokul kategorisinde ise Reversi, Kulami, Mangala, Pentago, Küre oyunları yer aldı. Konya ekibi, bireysel kategorilerde 3 birincilik, 1 dördüncülük, 2 beşincilik ve 1 sekizincilik elde ederek toplamda 54 puanla takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye 6. Akıl ve Zeka Oyunları Finalleri’ne Konya damgası

Başkan Altay'dan Tebrik Mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şampiyon öğrencileri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerimizi bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Geleceğin liderleri olarak gördüğümüz yavrularımıza Büyükşehir Belediyesi olarak desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Çocuklarımızın kişisel, akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrencilerimize ve ailelerine de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum."

Bireysel Kategoride Dereceye Giren Konyalı Öğrenciler

Turnuvada bireysel kategorilerde ilk 10'da dereceye giren Konyalı öğrenciler şu şekilde sıralandı:

  • Equilibrio: Ereğli Atatürk İlkokulu'ndan Yağmur Gökdağ, Türkiye birincisi.
  • Pentago: Karapınar İsmet Büyük Yaylacı İlkokulu'ndan Ceylin Evren, Türkiye birincisi.
  • Q-Bitz: Karapınar İsmet Büyük Yaylacı İlkokulu'ndan Yusuf Eymen Boztaş, Türkiye birincisi.
  • Mangala: Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu'ndan İsmail Asaf Sarı, Türkiye ikincisi.
  • Küre: Karapınar Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan Furkan Emin Mutlu, Türkiye dördüncüsü; Karapınar Kayalı Ortaokulu'ndan İsmail Eren Yaşar, Türkiye beşincisi.
  • Pentago: Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Muhammed Koç, Türkiye beşincisi; Aysima Evren, Türkiye beşincisi.
  • Reversi: Doğanhisar Şehit Ufuk Başarı Ortaokulu, Türkiye sekizincisi.

Konya’nın Eğitim Başarısı Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Finalleri'nde birinci olan öğrenciler, Rize'de düzenlenen Türkiye finallerinde büyük başarı gösterdi. Bu sonuçlar, Konya’nın eğitim alanında elde ettiği başarıları bir kez daha tescilledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.