Türk Telekom'un İştirak Şirketi Sebit, Online Eğitimde Önemli Çalışmalarına Devam Ediyor

Türk Telekom'un İştirak Şirketi Sebit, Online Eğitimde Önemli Çalışmalarına Devam Ediyor

Türk Telekom'un iştirak şirketi Sebit, online eğitimde öğrencilere güçlü bir temel kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği yapay zekâ destekli Vitamin İlkokul'u 2024-2025 eğitim öğretim yılında daha geniş bir kitleyle buluşturuyor.

Türk Telekom'un iştirak şirketi Sebit, online eğitimde Vitamin İlkokul adlı yapay zekâ destekli eğitim programıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlanan bu program, öğrencilere sağlam ve güçlü bir temel kazandırmak üzere özel olarak tasarlandı. Program, Sebit'in yenilikçi çözümleri ve akıllı platform yapısıyla öne çıkan çalışmalarını yansıtıyor.

Vitamin İlkokul, Ar-Ge çalışmaları sonucunda eğitim uzmanları tarafından tasarlanan, interaktif etkinlikleri, 3D animasyonları ve etkileşimli yapısıyla öne çıkıyor. Program, ilkokul öğrencilerinin muhtemel kavram yanılgılarını engellemek için soyut durumları somutlaştıran örnekler ve analojiler içeriyor.

Yapay zekâ destekli Vitamin İlkokul, 5E Öğrenme Modeli esas alınarak hazırlandı. 2D ve 3D animasyonlar, konu anlatımları, sınıf etkinlikleri, çalışma soruları dokümanları, özetler, interaktif etkinlikler, testler ve alıştırmalardan oluşan dijital içerikler, öğrencilere eğitsel bir akışla sunuluyor. Program, öğrencilerin öğrenme sürecinin her adımında aktif katılımlarını destekleyerek kavramların kalıcı öğrenilmesini amaçlıyor.

Vitamin İlkokul, öğrencilere keyifli bir öğrenme deneyimi yaşatmayı hedefleyen 5E Öğrenme Modeli ile öne çıkıyor. Giriş (Engage), Keşfetme (Explore), Anlatım/Açıklama (Explain), Uygulama/Derinleştirme (Elaborate), Değerlendirme (Evaluate) adımlarından oluşan model, öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek öğrencilerin becerilerini farklı yaşam durumlarında da kullanabilmelerini amaçlıyor.

Vitamin İlkokul, öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunulan basılı kaynakları ve ders kitapları ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında daha geniş bir kitleye ulaşacak. Programın yapay zekâ desteği, velilere ve öğretmenlere öğrencilerin çalışmalarını yakından takip etme imkanı sağlıyor.

Sebit'in Vitamin İlkokul'u, eğitim hayatının ilk kademesinden itibaren öğrencilere benzersiz ve çok boyutlu bir öğrenme ortamı sunarak öğretmenlere derslerini zenginleştirme fırsatı tanıyor. Program, yüksek görsel ve işitsel kalitesi ile dikkat çekiyor, öğrencilere etkileşimli içerikleri ile öğrenmeyi sevdiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.