Türk Telekom’dan Avrupa’da bir ilk

Türk Telekom’dan Avrupa’da bir ilk

Türk Telekom ve ZTE iş birliğiyle gerçekleştirilen 3'ü 1 arada 50G PON Combo denemesi, Avrupa'da bir ilk olarak Berlin'de düzenlenen FTTH Konferansı'nda duyuruldu.

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, dijital dönüşümdeki lider konumunu pekiştirmek için yenilikçi teknolojilere odaklanmaya devam ediyor. Türk Telekom'un ZTE iş birliğiyle gerçekleştirdiği 3'ü 1 arada 50G PON Combo denemesi, Avrupa'da bir ilke imza attı. Ankara'daki Türk Telekom İnovasyon ve Test Merkezi'nde başarıyla tamamlanan deneme, tek bir fiber üzerinden 50Gbps+'a varan indirme hızlarına ulaşarak rekor bir başarı elde etti.

Berlin'de düzenlenen FTTH Konferansı'nda duyurulan bu teknoloji, kullanıcılara saniyede 50 gigabit'e varan bağlantı hızlarıyla benzersiz bir ağ deneyimi sunacak. Bu gelişme, 8K etkileşimli video uygulamaları, 3D bulut tasarımı, yapay zeka gibi yenilikçi süreçlerde kullanıcılara daha etkili çözümler sunmayı hedefliyor.

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Telekom olarak ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik ediyor, inovatif projeler geliştirmeyi sürdürüyoruz. ZTE iş birliği ile rekor hızlara ulaştığımız 3'ü 1 arada 50G PON Combo denemesi de bunun en son örneği. Yenilikçi çözümlerde öncü adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

ZTE Türkiye CEO'su Yong Jie ise, "MWC 2022'de ZTE, dünyanın ilk hassas 50G-PON prototipini tanıttı. 2022 yılında 50G PON standardı son halini aldı ve sektörde büyük ilgi gördü. 2025'e kadar 50G-PON endüstri zincirinin ticarileşmeye hazır olması bekleniyor. ZTE, 50G PON'a dönüşüm yolculuğunun öncülerinden biri olarak, Türk Telekom'un Türkiye'deki kullanıcılarına benzersiz bağlantı çözümleri sunma vizyonunu hızlandırmasına destek vermekten memnuniyet duymaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.