Türk Telekom ve BOTAŞ'tan eğitimde "fiber" iş birliği

Türk Telekom ve BOTAŞ'tan eğitimde "fiber" iş birliği

Türk Telekom'un kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, telekomünikasyon sektöründeki tecrübesini ve modern eğitim teknolojilerinden aldığı güçle tasarladığı eğitimlerini BOTAŞ ile paylaşmak üzere iş birliği protokolü imzaladı- "Eğitim Faaliyetlerine Dair İş

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Akademi ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) arasında Türk Telekom Akademi'nin tecrübesinin ve eğitimlerinin paylaşılmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Türk Telekom açıklamasına göre, Türk Telekom'un, çalışanlarının gelişimine ve eğitimine destek vermek üzere faaliyet gösteren kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, kurumsal eğitim alanındaki bilgi birikimini ve tecrübelerini aktarmak üzere BOTAŞ ile iş birliğine gitti.

İş birliği kapsamında iki kurum arasında "Eğitim Faaliyetlerine Dair İş Birliği Protokolü" imzalandı. İş birliği kapsamında ilk olarak BOTAŞ çalışanlarına, Türk Telekom Akademi'nin tecrübeli eğitmenleri tarafından "Fiber Optik Ölçü Tekniği" ve "Fiber Optik Ek ve Terminasyon" eğitimleri verilecek.

Ağustos ayında Türk Telekom Akademi Ankara yerleşkesinde gerçekleştirilecek eğitimlerle katılımcılara, fiber optik kablonun çalışma prensibi, yapısı, çeşitleri, avantajları, bağlantı elemanları, ölçümü, fiber optik kablo eki ve terminasyonu uygulamalarıyla ilgili bilgi ve beceri kazandırılması hedefleniyor.


- "Türkiye için daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Akademi ve İç İletişim Direktörü Mehmet Aldanmaz, Türk Telekom Akademi olarak odaklarına çalışanlarını ve onların gelişim ihtiyaçlarını aldıklarını, dünyadaki güncel iletişim teknolojilerinden faydalanarak onlara farklı bir eğitim deneyimi sunduklarını bildirdi.

Çalışanlara verilen eğitim süresi bakımından dünya ortalamasının üzerinde olduklarına dikkati çeken Aldanmaz, yeni iletişim teknolojilerini eğitimlere taşıma konusunda öncü bir kurum olduklarını vurguladı.

Aldanmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemizin sınırlarını aşan, kurumsal eğitim alanındaki köklü tecrübemizi, alanında yetkin iç eğitmenlerimizin deneyimini ve özel olarak tasarlanmış eğitim programlarımızı yeni dönemde kamu kuruluşları ve özel sektörle de buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin saygın kuruluşlarıyla iş birliği anlaşmaları imzalıyoruz. Türk Telekom Akademi olarak çalışmalarımızı bir adım öteye taşıdığımız bu günde, ülkemizin önde gelen şirketlerinden BOTAŞ'la eğitim alanında iş birliği yaparak güçlerimizi birleştirmiş olmaktan gururluyuz.

BOTAŞ eğitimlerimize, Fiber Ölçü Tekniği ve Fiber Ek ve Terminasyon Eğitimi ile başlayacak, sonrasında içeriği genişleterek devam edeceğiz. Teknik, mesleki ve kişisel gelişim programlarımızın yanı sıra güçlü liderlik kültürünü yaymak ve geliştirmek amacıyla tasarladığımız 'Liderler Okulu' gibi eğitim programlarımızı da kamu kuruluşlarımıza sunmayı ve eğitim alanındaki köklü tecrübemizle Türkiye için daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz."


- "Bu iş birliği bizi hedeflerimize en doğru şekilde ulaştıracaktır"


BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Yaylacı da BOTAŞ'ın Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri, Türkiye'de çok önemli hizmetler veren ve stratejik öneme sahip varlıkları yöneten bir kurum olduğuna vurgu yaparak, bu varlıkların insan kaynağı ile yönetildiğini dile getirdi.

Bu yüzden insan kaynağını eğitime açık, gelişen ve sürekli geliştiren bir yapıda bulunmaları gerektiğini bildiren Yaylacı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada kendi alanında uzmanlık kazanmış kurumlar ile çalışmak istiyoruz. Bu konuda kendini ispatlamış Türk Telekom Akademi ile çalışmak bizim için çok değerli. Teknik personelimizi daha iyi geliştirmek ve ileride bunların iş alanlarında etkinliklerini ölçmek bizim temel hedeflerimizden biri.

İlaveten yöneticilerimize ve yönetici adaylarımızın da gelişimine katkı sağlamak, kurum içi eğitmenlerin eğitilmesi, kendi eğitimcilerimizle bir düzen kurmak da öncelikli hedeflerimiz arasında. Esas amacımız ise BOTAŞ'ın insan kaynaklarını şirketimizi daha da iyi bir noktaya taşıyacak temel değer haline getirmek. Türk Telekom Akademi ile iş birliğimizin bizi hedeflerimize en doğru şekilde ulaştıracağına inanıyor, protokolün her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :