Türk siyasetinin 2 süperstarı: Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan

Türk siyasetinin 2 süperstarı: Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan

Yenikapı'da Büyük İStanbul mitingi takip edenn Habertürkyazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınsahneye çıkmasıyla beraber havanın değiştiğinisöyledi.

"Bazı insanlar star kumaşıyla doğar. İster politika, ister sanat, ister medya, ister spor alanlarında olsun, sahneye çıktıkları an, hatta sahnede hasbelkader göründükleri an ışık saçarlar ve tüm ilgiyi üzerlerine toplarlar." diyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü miting alanında sahneye çıkması ile tüm havanın değiştiğini belirtti.

"Hangi siyasi görüşte olursa olsun entelektüel şu objektif gerçeği kabul etmeli: Son 100 senelik siyasi tarihimizde iki süperstar aktör oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullanan Alçı, politika tarihimizdeki diğer siyasi isimlerin bu iki ismin ışığı ile boy ölçüşemeyeceğini ifade etti.

 

TÜRK SİYASETİNİN 2 SÜPERSTARI

Bazı insanlar star kumaşıyla doğar. İster politika, ister sanat, ister medya, ister spor alanlarında olsun, sahneye çıktıkları an, hatta sahnede hasbelkader göründükleri an ışık saçarlar ve tüm ilgiyi üzerlerine toplarlar. Zorlama değil, çok doğal bir elektriktir bu. Zaten yapayı da olmaz, olamaz. İmalat bir ışık üretimiyle star yaratılamaz, belki geçici bir yanıp sönme yaşanır ama biter. İnsanlar arasında çok nadir görülen star elektriği başka bir olaydır.

Böyle bir elektriğe sahip olanın illa sizin seveceğiniz biri olması gerekmez. Hiç hoşlanmayabilir hatta nefret de edebilirsiniz ama ona kayıtsız kalamazsınız. Hangi alanda olursa olsun star olmak, hatta süperstar olmak diye bir olgu dünyanın her yerinde var. Bu, bence çalışarak ve projelendirilerek elde edilebilecek bir olgu da değil.

SAHNEYE ÇIKTI VE HAVA DEĞİŞTİ

Bugün Yenikapı’da Cumhur İttifakı’nın mitingini Habertürk TV için takip ederken Tayyip Erdoğan sahneye çıkınca aklıma bu düşünceler geldi. Açıkçası Cumhurbaşkanı konuşmaya başlayana kadar mitingde coşkulu bir hava yoktu. 1 milyon 600 bin kişi gibi ciddi bir kalabalık vardı ama yer yer ölgün bir mitingdi bile diyebilirim. Fakat Erdoğan’ın sahneye çıkışıyla beraber hava bir anda değişti. Sadece birkaç hareketiyle ortamı dönüştürdü Erdoğan. İşte siyasette süperstar elektriği denen şey budur. Zaten işler iyi giderken ve herkesin morali yüksekken insanları coşturmak kolaydır. Mühim olan insanlar solgunken onları ayaklandırabilmek yani bir anlamda ölüyü diriltebilmektir. Hangi siyasi görüşte olursa olsun entelektüel şu objektif gerçeği kabul etmeli: Son 100 senelik siyasi tarihimizde iki süperstar aktör oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan.

Politika tarihimizdeki diğer siyasi şahsiyetler bu iki ismin ışığı ile boy ölçüşemez. Hatta Kemal Paşa ve Tayyip Bey’e siyasi figürden ziyade tarihsel şahsiyet demek bence siyaset bilimi açısından da daha uygun olur. Ülkemizde objektif yapılması gereken siyasi analizler maalesef dünya görüşüne göre duygusal ve subjektif yapılabiliyor. İstediğiniz kadar AntiKemalist olun, Kemal Paşa’nın süperstar bir politik şahsiyet olduğu gerçeği değişmez. Kendi neslindeki tüm paşaları üst üste koysak hepsinin toplamının ışığı Atatürk kadar etmez. Aynı durum Başkan Erdoğan için de geçerli. Erdoğan’a karşı bazı kesimlerin duyduğu nefret Tayyip Bey’in istediği an oyunu değiştirebilen bir süperstar olduğu hakikatini değiştirmiyor.

Etiketler :