Türk Öğrencilerin Yapay Zeka Harikası: Stockimg Al

Türk Öğrencilerin Yapay Zeka Harikası: Stockimg Al

Üniversiteli Türk öğrencilerin geliştirdiği Stockimg Al, saniyeler içinde istenilen görseli üretiyor ve bir yılda 3,5 milyon dolarlık bir değere ulaşıyor.

Türk gençlerinin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına bir yenisi eklendi. Üniversiteli üç genç girişimci, yapay zeka tabanlı bir program olan Stockimg Al'ı geliştirerek dikkatleri üzerlerine çekti. Buğrahan Zeki Kadak, Aşkın Temel ve Ahmet Bassime adlı öğrencilerin birlikte yola çıktığı bu proje, bir yılda 3,5 milyon dolarlık bir değere ulaşarak genç girişimcilerin teknoloji dünyasındaki etkileyici başarıları arasında yer aldı.

Türk Öğrencilerin Yapay Zeka Harikası: Stockimg Al

Stockimg Al, kullanıcılarına saniyeler içinde istedikleri görseli üretme imkanı sunuyor. Sosyal medya gönderilerinden logolar ve posterlere kadar çeşitli görsel ihtiyaçları karşılayabilen bu yapay zeka tabanlı uygulama, 10 ay içinde 2 milyon kullanıcıya erişerek hızla büyüdü. Kadak, uygulama hakkında, "Sadece birkaç kelime ve isteğiniz doğrultusunda yapay zeka, istediğiniz görseli saniyeler içinde üretiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Türk Öğrencilerin Yapay Zeka Harikası: Stockimg Al

Geliştirilen uygulama, yalnızca Türkiye'de değil, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Kullanıcıların yüzde 50'si ABD'den gelirken, yüzde 20'si Avrupa'dan. Kadak, "İlk 1 milyon kullanıcıya ulaşmak 5 ayımızı aldı, şu anda ise 2 milyondan fazla kullanıcımız var. Kullanıcılarımız yaklaşık 5 milyon adet görsel üretti" dedi. Ek olarak, 10 kişilik bir ekip ile çalıştıklarını ve yurtdışı ve yurtiçinden birçok yatırım teklifi aldıklarını da belirtti.

Kadak ayrıca, yapay zekanın gelecekte bazı iş kollarını olumsuz etkileyebileceğini ancak yeni fırsat alanları da oluşturacağını vurguladı. "Yapay zekanın hızla gelişmesiyle bu teknolojiyi takip etmek zor olabilir, ancak hedefimiz yapay zeka modellerimizi ve algoritmalarımızı geliştirerek global arenada daha etkin olmak" diyerek gelecek hedeflerine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.