Türk mutfağı İspanyollara tanıtıldı

Türk mutfağı İspanyollara tanıtıldı

Madrid'de "Geleneksel Anadolu Mutfağı" başlığıyla yapılan Türk mutfağının tanıtımı İspanyollardan tam not aldı- Türkiye'nin Madrid'deki Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dalkılıç: - "Bakanlığımız, Türkiye'yi gastronomi destinasyonu yapmak için çok ciddi projeler

MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'deki "Alambique" mutfak sanatları okulunda organize edilen "Geleneksel Anadolu Mutfağı" temalı etkinlikte Türkiye'nin farklı yörelerine özgü yemekler İspanyollara tanıtıldı.

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ve şef Deniz Şahin tarafından hazırlanan menüde, çerkeztavuğu, tarama, fellah köftesi, beyin, zeytinyağlı kuru biber dolması, içli köfte, hünkar beğendi, frenk soğanı ve vişne ile lezzetlendirilmiş kaburga dolması, etli yaprak sarması, orman meyveli sakızlı muhallebi, demir tatlısı ve kaysefe yer aldı. Yemeklerin hazırlanışını dikkatle izleyen ve tadan İspanyol gazeteciler, sunum sonunda Türk mutfağına "tam not" verdiklerini belirterek Türk şefleri alkışladılar.

Etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren Türkiye'nin Madrid'deki Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aybala Dalkılıç, "Ekim ayı başında San Sebastian'da yapılan ve Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığı Gastronomi Kongresi'nde çok ciddi işler yapıldı. Ayrıca İspanyolların Türk mutfağına oldukça ilgi gösterdikleri görüldü. Madrid'deki etkinlik Türk mutfağının görünürlüğünün artırılması açısından önemli. İspanyol gazetecilere, Alambique'deki öğrencilere ve Madrid'de görev yapan büyükelçilerin eşlerine ayrı ayrı sunumlar hazırladık. Bakanlığımız, Türkiye'yi gastronomi destinasyonu yapmak için çok ciddi projeler hazırlayıp, büyük çaba gösteriyor." dedi.

Bu arada Türk mutfağını tanıtan şeflerden Deniz Şahin, Adana, Tokat, Gaziantep, Kastamonu gibi çok farklı ve geniş bir yelpazeyle yöresel yemekler hazırladıklarını belirterek Anadolu'nun çok kültürlü mutfağını en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını vurguladı.

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin de "Anadolu'da 14 bin yıllık bir mutfaktan bahsediyoruz. Bu zenginliği tüm dünyaya anlatarak mutfağımızın bir turizm aracı haline gelmesi yolunda hem profesyonel hem de bir misyoner gibi gayretlerimiz var." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :