Türk mühendislere siber güvenlik konferansı daveti

Türk mühendislere siber güvenlik konferansı daveti

HAVELSAN mühendisleri, dünyanın siber güvenlik gündemini belirleyen Black Hat USA 2016 konferansına katılacak - Türk mühendisler, geliştirdikleri siber güvenlik zafiyet analiz aracı "WSSAT"ı konferansa katılan dünya siber güvenlik uzmanlarına anlatacak

ANKARA (AA) - HAVELSAN mühendisleri, dünyanın siber güvenlik gündemini belirleyen Black Hat USA 2016 konferansından davet aldı.

HAVELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Temmuz'da ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilecek olan Black Hat USA 2016 konferansına Siber Güvenlik Ağ Yazılımları Grup Lideri Mehmet Yalçın Yolalan ve Siber Güvenlik Operasyonları Grup Lideri Salih Talay davet edildi.

Dünyanın en prestijli ve kapsamlı hacker konferansı olarak değerlendirilen organizasyonda Yolalan ve Talay, geliştirdikleri siber güvenlik zafiyet analiz aracı "WSSAT"ı dünya siber güvenlik uzmanlarına anlatacak.

Türk mühendisler, WSSAT ile kurumlar arası veya kurum içi veri alışverişinde kullanılan web servislerin güvenlik zafiyetlerinin nasıl tespit edileceği hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Söz konusu araçla, web servis adres listesi alınarak kimlik doğrulama kontrolleri, şifreli ağ trafiğinin kontrolü ve şema analizleri gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda dinamik olarak oluşturulan yapılandırma dosyaları ile servislerin ve bu servislerin sunulduğu ortamların güvenlik zafiyetleri tespit edilebiliyor. Araç, web servisi üzerinde statik ve dinamik zafiyet analizi yaparken, diğer yandan da bu web servisinin sunulduğu ortam zafiyetlerini tespit ederek raporluyor. Böylece WSSAT ile analiz edilen web servislerinde tespit edilen açıklıklar, geliştiriciler tarafından giderilerek servisler daha güvenli hale getirilebiliyor.

- Black Hat konferansı

Black Hat konferansı, 1997'den bu yana her sene düzenli olarak gerçekleştirilen, kamu kurumları, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren firmalar ve siber güvenlik uzmanlarının buluştuğu en geniş kapsamlı konferans olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki siber güvenlik uzmanları tarafından geliştirilen özgün ve açık kaynak kodlu araçlar her yıl Black Hat'da sunulmak üzere değerlendiriliyor ve yüzlerce başvuru arasında yapılan uzun bir inceleme süreci neticesinde yalnızca sunuma layık görülen sınırlı sayıda araç kabul ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :