Türk Kızılayının Irak'taki insani yardımları

Türk Kızılayının Irak'taki insani yardımları

Türk Kızılayı, çadır kamplarındaki Musullu sığınmacılara giysi ve gıda yardımında bulundu- Türk Hava Yolları ise savaş mağduru çocukların acılarını bir nebze de olsa dindirmek için çadır kampında oyun parkı kurdu

MUSUL (AA) - Türk Kızılayı, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonundan dolayı evlerini terk edip sığınmacı kamplarında yaşam mücadelesi veren sivillere giysi ve gıda yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Irak Delegasyonu Başkanı Serdar Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün DEAŞ'ın saldırılarından dolayı yakınlarını kaybeden Hazır Çadır Kampı'ndaki sığınmacılara yaklaşık 200 giyim paketi yardımı yaptık." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Musul'un doğusundaki bir diğer çadır kampı olan Hasan Şam'da ise, evlerini yeni terk eden sığınmacılara içerisinde çeşitli gıda ürünlerinin olduğu 500 gıda kolisi yardımında da bulunduklarını söyledi.

Hazır Çadır Kampı'nda giysi paketinden alan Musullu Ali Salih, "10 yaşında yatalak bir oğlum var. Üzerimizde giyecek doğru dürüst bir elbisemiz yok. Yardımlarından dolayı gerekli ilgili taraflara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bunun yanında Türk Hava Yolları (THY) ise, Hasan Şam Çadır Kampı'nda ise savaş mağduru çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek için bir oyun parkı kurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :