Türk Kızılayından uluslararası yardım kuruluşlarına FETÖ mektubu

Türk Kızılayından uluslararası yardım kuruluşlarına FETÖ mektubu

Türk Kızılayı, uluslararası insani yardım kuruluşlarına 40 farklı dilde 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ hakkında mektup ile darbe girişiminin fotoğraf ve raporlarını içeren dosya gönderdi - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık imzasıyla gönderilen me

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, uluslararası insani yardım kuruluşlarına 40 farklı dilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında mektup ile darbe girişiminin fotoğraf ve raporlarını içeren dosya gönderdi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık imzasıyla 191 ülkenin Kızılay ve Kızılhaç başkanları, Birleşmiş Milletlere bağlı insani yardım kurumları ile yurt dışında insani yardım alanında etkin en büyük 100 sivil toplum kuruluşuna gönderilen mektupta, darbenin sivil ulusal direnişle bastırıldığı vurgulandı.

Kınık imzasıyla kaleme alınan mektupta, 15 Temmuz'da FETÖ'nün Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetini devirmek için ordu içindeki uzantıları eliyle terörist eylem gerçekleştirdiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bildiğiniz üzere Türkiye Cumhuriyeti son iki haftada çok zor zamanlar geçirmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör organizasyonu Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetini devirmek için ordu ve güvenlik güçleri içindeki uzantılarının liderliğinde terörist bir kalkışma gerçekleştirmiştir. Hükümet tarafından kamuoyuyla paylaşılan güçlü delillere göre darbe, ABD’de yaşayan ve özellikle yargı, polis ve askeriye olmak üzere devlet içindeki destekçileri aracılığıyla hükümeti devirmek amacıyla uzun yıllardır sinsice çalışan Fetullah Gülen ve onun takipçileri (FETÖ) tarafından organize edilmiştir. Bu kalkışma sırasında Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder de dahil olmak üzere 240 kişi şehit olmuş, 2191 kişi de yaralanmıştır."

- "Darbeyi Türkiye ulusça püskürttü"

Mektupta, darbeyi Türkiye'nin ulusça püskürttüğü de aktarılarak, halkın 15 Temmuz sonrası meydanlara çıkarak tarihi bir dayanışma örneği sergilediğine dikkat çekildi. Mektupta ayrıca şu değerlendirmede bulunuldu:

"FETÖ, tüm insanlığın ortak değerlerine düşman tehlikeli bir örgüttür ve mücadele ortak olarak yapılmalıdır. Bu çerçevede Kızılay olarak Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi üyelerine bu trajik olay karşısında göstermiş oldukları güçlü ve sağlam destekleri için en kalbi teşekkürlerimi sunarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :