Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan bin aileye gıda yardımı yapıldı

KİLİS (AA) - Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan bin Suriyeli aileye, Türk Kızılayı tarafından gıda yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Kilis Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu hilalin altında buluşalım" kampanyasıyla ihtiyaç sahibi insanlara düzenli olarak yardımda bulunduklarını anımsattı.

Yaptıkları çalışmalarla ramazanı zor şartlarda geçirmek zorunda kalan Suriyeli ailelerin tespit edildiğini aktaran Erdinç, bu kapsamda 5 kişilik bir ailenin ihtiyacını karşılayabilecek paketler hazırladıklarını söyledi.

Erdinç, Türk Kızılayı olarak Kilis'te ve sınır ötesinde yaşayan Suriyeli ailelerin dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını belirterek, yardım faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Yardım kolilerinde bir ailenin bir aylık ihtiyacı olan makarna, pirinç, yağ, salça, tuz, şeker gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu dile getiren Erdinç, "İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Ramazan boyunca yardıma muhtaç 5 bin kişiye ulaşacağız. Gönderilen yardımları, ihtiyaç sahibi kim olursa olsun hemen tespit edip ulaştırıyoruz. Bu yardımlarımız ramazandan sonra da devam edecek." diye konuştu.

Erdinç, Ramazan Bayramı'nda da 200 çocuğa bayramlık hediye edeceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :