Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'inci yıl dönümü

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'inci yıl dönümü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümünde, kadınlarla Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı

ANKARA (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'inci yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Selçuk başkanlığındaki kadın milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Selçuk'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçen Selçuk, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Selçuk, deftere şunları yazdı:

"Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz'da milli iradeye ve istikbalimize nasıl sahip çıktılarsa, bizler de aynı cesaretle geleceğe yürüyeceğiz.

Eğitimden çalışma hayatına kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü anlayışın ortadan kaldırılması, birey olarak kadınların ve ailenin güçlendirilmesi için daha çok çalışacağız. Demokrasiye ve insan haklarına sahip çıkarak toplumsal adalet duygusunu pekiştireceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru yürürken, değerler dünyamızda her zaman muhterem bir yere sahip olan kadınların öncü roller alması temel gayemizdir.
Bu doğrultuda, Bakanlığımız çalışma alanı çerçevesinde aile yapımızı, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi koruyarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için hiç durmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta biz olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :