Türk İnsansız Hava Aracı ANKA 100 bin uçuş saatini tamamladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ANKA'nın 100 bin uçuş saatini tamamladığını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, insansız hava aracı ANKA'nın 100 bin uçuş saatini tamamladığını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gökyüzümüzün yılmaz bekçisi ANKA, 100.000 uçuş saatini tamamladı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk İnsansız Hava Aracı ANKA nedir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı “ANKA”nın montajı ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çıktı. Hangardan çıktıktan sonra motoru da çalıştırılan ANKA, kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemi olmayı hedeflemekte.

30 Aralık 2010 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi için Ekim 2013'de 10 uçaklık seri üretim sözleşmesi (ANKA-S) imzalanmıştı. ANKA-S Projesi’nde çalışmalar başarı ile tamamlandı.

ANKA İnsansız Hava Aracı, 2014 yılında ILA Berlin Airshow'da ve Farnborough Airshow'da statik alanda sergilendi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı “ANKA”nın montajı ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.