Türk Hava Yolları Taş Tepeler'e sponsor oldu

Türk Hava Yolları Taş Tepeler'e sponsor oldu

Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'ne 2024-2029 yılları arasında ana sponsor olarak büyük bir destek sağlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

Taş Tepeler Projesi'ne Büyük Destek

Sponsorluk imza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Taş Tepeler bölgesinin dünya çapındaki önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Bolat, “Göbeklitepe ve diğer 12 antik yerleşim yerini kapsayan Taş Tepeler yöresi, dünya arkeolojisi için büyük bir keşif alanıdır” dedi. Türk Hava Yolları'nın dünya genelinde ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla birçok etkinlik düzenlediğini belirten Bolat, Taş Tepeler'in tanıtımına özel önem verdiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Açıklamalar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin arkeolojik zenginliklerini koruma ve gün yüzüne çıkarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ersoy, “Anadolu, büyük bir arkeolojik envantere sahip. 2018’den itibaren bu değerlerin korunması ve çıkarılması için yeni politikalar uyguluyoruz” dedi. Taş Tepeler projesinin geleceğe miras kapsamına alındığını ifade eden Ersoy, 2024’te 750, 2026’da ise 800 kazı çalışması hedeflediklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları Taş Tepeler'e sponsor oldu

Taş Tepeler'in Geniş Kapsamlı Çalışmaları

Bakan Ersoy, Taş Tepeler projesinin 2021 yılında başladığını ve Göbeklitepe, Karahantepe, Gürcütepe gibi 11 ayrı bölgeye yayıldığını belirtti. Ersoy, “Bu çalışmalar, Şanlıurfa müzesinin denetiminde İstanbul Üniversitesi arkeoloji ana bilim dalı ile birlikte gerçekleştiriliyor. 21’i yabancı olmak üzere toplam 32 üniversite ve enstitü ile iş birliği yapıyoruz” dedi. Karahantepe özelinde 2023 yılında 32 ülkeden 970 hakemin katıldığı bir süreçte, dünyanın en önemli 9 projesinden biri olarak kabul edildiğini ekledi.

Türk Hava Yolları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İşbirliği

Bakan Ersoy, Türk Hava Yolları ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaparak, “Bu sponsorluk çok önemli. Bu yıl içinde laboratuvarların da olduğu bir araştırma merkezi hayata geçireceğiz. Karahantepe'de önümüzdeki sene ziyaretçi merkezini oluşturacağız. Geçen sene deprem sebebiyle ertelemiş olduğumuz Dünya Neolitik Kongresi’ni 4-8 Kasım tarihlerinde Harran Üniversitesi'nde gerçekleştireceğiz” dedi. Ersoy, Türk Hava Yolları'nın 330’dan fazla noktaya direkt uçuşuyla turizme büyük katkı sağladığını belirterek, işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.

İmzalanan anlaşma sonrası düzenlenen “Connect To Türkiye” etkinliği ile program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.