Türk Dünyasının Şairleri Konya’da buluşuyor!

Türk Dünyasının Şairleri Konya’da buluşuyor!

“Türkçenin 15. Uluslararası Şiir Şöleni” 30 yıl aradan sonra ilk başladığı yerde, ilk şölene katılan şairlerin davet edilmesiyle Bursa’da başlayıp, 16 Ekim 2022 tarihinde Konya’da devam edecek.

“Türkçenin 15. Uluslararası Şiir Şöleni” 30 yıl aradan sonra ilk başladığı yerde, ilk şölene katılan şairlerin davet edilmesiyle Bursa’da başlayıp, 16 Ekim 2022 Pazar günü saat 19.30'da Selçuklu Belediyesi Yeni Nesil Kütüphanesinde devam edecek.

Türk dünyasında farklı coğrafyalarda yaşayan; farklı lehçelerde, şivelerde eserler veren şairlerini 30 yıl önce ortak bir amaç etrafında birleştirmeyi başaran Türkiye Yazarlar Birliği “Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ni 30. yıla ulaştırmanın gururunu yaşıyor.

Şiir şöleni; 2 yılda bir Türk Dünyasının farklı ülkelerinde başarı ile gerçekleştirilmişti.

Şimdi de; TİKA’nın desteklediği “Türkçenin 15. Uluslararası Şiir Şöleni”, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Şölen, Bursa’da 13 Ekim 2022 tarihinde başlayıp üç gün sürecek ve devamında;

16 Ekim 2022 tarihinde de Konya’da Teyyare Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, İran, Özbekistan, Kırgızistan, Moldova, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, KKTC, Romanya, Türkmenistan, Uygur bölgesi ve Irak’tan çok sayıda şairin katılacağı Konya’daki şölende şairler, Mevlana ve Yunus Emre şiir fasıllarında şiirlerini okuyacaklar.

30 sene önce olduğu gibi Osmanlı başkentinde başlayan program, Selçuklu başkenti Konya’da devam edecek.

konyaafis1-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.