Türk askeri helikopterinin Dedeağaç'a iniş yapması

Türk askeri helikopterinin Dedeağaç'a iniş yapması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Koçias:- "Gözaltına alınanların ülkelerinde anayasal düzeni çiğnediklerine ve demokrasiye müdahale ettiklerine dair suçlamalar ciddi bir şekilde ele alınacaktır"

ATİNA (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askeri personele ilişkin, "Gözaltına alınanların ülkelerinde anayasal düzeni çiğnediklerine ve demokrasiye müdahale ettiklerine dair suçlamalar ciddi bir şekilde ele alınacaktır" açıklamasında bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Koçias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuya ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Koçias, FETÖ darbe girişimini Yunan hükümetinin kınadığını yineledi.

Kocias, konunun hükümet tarafından uluslararası hukuka bağlı kalınarak inceleneceğine dikkati çekerek, "Ancak, Gözaltına alınanların ülkelerinde anayasal düzeni çiğnediklerine ve demokrasiye müdahale ettiklerine dair suçlamalar ciddi bir şekilde ele alınacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle, Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanına iniş yapan 8 asker, rütbelerini sökerek siyasi sığınma talebinde bulundu. Askerler, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.

Yunan emniyet güçlerinden edinilen bilgiye göre, askerler yarın savcılığa sevk edilecekler.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :