Turizmcilerin "mektup" umudu

Turizmcilerin "mektup" umudu

POYD Başkanı Kızıldağ:- "Mektupların ardından gelen ılımlı mesaj turizmcilerden ihracatçılara kadar hepimizin beklediği pozitif bir gelişme. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz"- "Türkiye'ye gelip de bu yıl başka destinasyonlara giden Ruslar çok mutsuz. Her

ANTALYA (AA) - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına "Rusya günü" dolayısıyla gönderdiği mesajlar ve Rusya tarafından gelen cevaplara ilişkin, "Mektupların ardından gelen ılımlı mesaj turizmcilerden ihracatçılara kadar hepimizin beklediği pozitif bir gelişme. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından Kremlin Sözcüsü Dimitri Peksov'un yaptığı açıklama, turizm sektörünü umutlandırdı.POYD Başkanı Ali Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mektuplarından sonra karşı taraftan gelecek olumlu bir yaklaşımı merakla beklediklerini söyledi."Tahmin ediyorum bu mektuplaşmaların öncesi vardır" diyen Kızıldağ, "Bunlar dış politikada olması gereken ve olan birtakım faaliyetlerdir. Karşılıklı ılımlı yaklaşımların ardından çok hızlı hareket edilerek ilişkilerin sıcak hale döndürülmesi için birtakım çalışmalar yapılmasını beklemekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.Kızıldağ, Türkiye ve Rusya arasında turizmin yanı sıra ticari ve sosyal alanda ciddi ilişkilerin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Mektupların ardından gelen ılımlı mesaj, turizmcilerden ihracatçılara kadar hepimizin beklediği pozitif bir gelişme. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde iyileşme olur da sıcak ve samimi ilişkilerin yaşandığı o eski günlere tekrar döneriz diye umut ediyoruz."
- "Başka destinasyonlara giden Ruslar çok mutsuz"
Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından olumsuz etkilenen turizm faaliyetlerinin de tekrar canlanabileceğini dile getiren Kızıldağ, şöyle devam etti:"Rusya ile uçuş sıkıntısı olmaz çünkü onların da bizim de tur operatörlerimizin başka yerlere kaydırdığı uçaklar var, bunlar 2-3 hafta içinde toparlanıp tekrar faaliyete alınabilir. Bir hafta, 10 gün önce Rusya'dan bir televizyon kanalı burada politik haber yapmaya geldi. Muhabir bizimle biraz sohbet ettikten sonra daha ılımlı hale geldi. Muhabir, annesinin her yıl Türkiye'ye tatile geldiğini, bu yıl malum olaylardan sonra Yunanistan'a tatile gittiğini söyledi ve dedi ki 'Annem Türkiye'ye gelemediği için çok mutsuz, çok kötü koşullarda tatil yapmış.' Türkiye'ye gelip de bu yıl başka destinasyonlara giden Ruslar çok mutsuz. Her iki halkın da istediği ortam inşallah kısa zamanda oluşur. İnşallah bu ılımlı mesajların devamı gelir. Biz de sezonun kalan kısmında kayıplarımızın bir kısmını telafi etme yolunda güzel bir adım atmış oluruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler