Tunus’ta yeni siyasi parti

Tunus’ta yeni siyasi parti

Nida Tunus Partisi’nden ayrılan Genel Sekreter Merzuk, “Tunus Projesi Hareketi” adında yeni bir parti kurduğunu duyurdu

TUNUS (AA) - Tunus’ta, yönetimdeki Nida Tunus Partisi’nden (NTP) ayrılan Genel Sekreter Muhsin Merzuk, “Tunus Projesi Hareketi” adında yeni bir parti kurduğunu duyurdu.

Merzuk, başkent Tunus’ta düzenlediği mitingde, “Tunus Projesi Hareketi adlı siyasi partinin kurulduğunu ilan ediyoruz” diyerek, partisinin en belirgin özelliklerinden birinin terörle mücadele olacağını ifade etti.

Ülkenin gerçek bir projeye ihtiyacı olduğunu belirten ve hükümeti kesin kararlar alma konusunda ciddi adımlar atmaya çağıran Merzuk, Tunusluları terörle mücadelede devletle sıkı işbirliğine davet etti.

Yeni kurulan “Tunus Projesi Hareketi” daha çok ülkedeki laik kesimden kadın ve gençlerin desteğini alma yönünde çalışmalar yürütüyor. Hareketin dikkat çeken ilgi alanlarından bazıları işsizlikle mücadele, demokratik sürecin korunması ve büyük ıslah çalışmaları olduğu gözleniyor.

Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi’nin Cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürütme çalışmalarıyla fiili siyasi hayata giren Muhsin Merzuk NTP’de yürüttüğü Genel Sekreterlik görevinin ardından parti içi çekişmeler sonunda partisinden istifa etmiş ve yeni parti kurma çalışmalarına başlamıştı.

İç karışıklıklardan henüz kurtulamamış olan NTP’den ayrılan 20’den fazla milletvekili “Özgür Kütle” adlı ayrı bir parlamento grubu oluşturmuş ve yeni siyasi süreçte Merzuk ile hareket edeceklerini çeşitli vesilelerle duyurmuşlardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :