Tunceli'de aç kalan domuzlar şehre indi

Tunceli'de aç kalan domuzlar şehre indi

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle dağlarda yiyecek bulamayan yaban domuzları şehir merkezine indi.Doğu Anadolu Bölgesi'nde...

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle dağlarda yiyecek bulamayan yaban domuzları şehir merkezine indi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor.

Tunceli'de aç kalan yaban domuzları, kent merkezindeki Atatürk Mahallesi'ne inip, Tunceli-Elazığ karayolu çevresinde yiyecek aradı. Bir süre çevrede gezinen yaban domuzu sürüsü, vatandaşların ilgisini çekti. Domuzlar daha sonra mahallenin üst kısmındaki ormanlık alana girdi.

Pülümür Vadisi Kırmızı Köprü mevkisinde de aç kalan yaban domuzları, Kangallı köyü yakınlarına gelerek yiyecek aradı. Vatandaşları fark eden yaban domuzları, ormanlık alana kaçtı.

- Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri ise yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Şube Müdürlüğünde mühendis Engin Benli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Tunceli'de yaban hayatı için olumsuz hava koşullarının erken başladığını söyledi.

Tunceli'de yaban hayatının kış mevsiminde desteklenmesi için başlattıkları çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini belirten Benli, şöyle konuştu:

"2016-2017 yılı yaban hayatı yemleme çalışmalarına başladık. Bu yıl yaklaşık 7 bin kilogram yemi, doğaya bırakacağız. Bu çerçevede Pülümür Vadisi'nde de yemleme çalışması yaptık. Arkadaşlarımız doğaya buğday ve bulgur bırakıyor. Buradaki keklik, alakarga ve diğer kuş türleri için yaptığımız çalışmalar devam edecek."

Yaban keçileri için de doğaya saman bıraktıklarını bildiren Benli, "Özellikle memeli türlerinden kurt, vaşak için sakatat yemlemesi yapıyoruz. Tunceli'deki 35 avlak alanında uygun gördüğümüz yerlerde, vatandaşlarımızın talepleri üzerine ve kendi gözlemlerimizle yemleme çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :