TÜMSİAD'tan BAE Dışişleri Bakanına Fahreddin Paşa tepkisi

TÜMSİAD'tan BAE Dışişleri Bakanına Fahreddin Paşa tepkisi

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan:- "Fahreddin Paşa'ya hakaret etmek en basit ifadeyle hadsizliktir"

İSTANBUL (AA) - TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Fahreddin Paşa'nın müslümanların hayırla yad ettiği bir kahraman olduğunu belirterek, "Fahreddin Paşa'ya hakaret etmek en basit ifadeyle hadsizliktir." ifadelerini kullandı.

Doğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in Medine savunmasıyla tarihe geçen Fahreddin Paşa hakkında sosyal medyada paylaştığı ifadelere ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Müslümanlar için kutsal olan emanetler, Londra'da değil, Türkiye’nin koruması altındaysa bunda Fahreddin Paşa’nın rolü büyük" ifadelerini kullandı.

Söz konusu bakanın ifade ettiği hastalıklı düşüncenin Türk ve Arap dünyasını karşı karşıya getirmek için yıllardır oynanan oyunun bir parçası olduğunu dile getiren Doğan, "Ama inanıyorum ki, artık Müslüman dünya bu tür oyunlara gelmeyecektir. Fahreddin Paşa Müslümanların hayırla yad ettiği bir kahramandır. Medine Savunması’yla tarihe geçmiştir. Orada sadece Medine’yi değil kutsal bildiğimiz birçok değeri türlü imkansızlıklara karşı korumuştur. Mescid-i Nebevi’nin de içinde bulunduğu kutsal şehir Medine’yi canı pahasına düşman işgaline karşı savunan Fahreddin Paşa’ya hakaret etmek en basit ifadeyle hadsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :