Tüm Türkiye Şehitler için hatimler okudu dua etti

Tüm Türkiye Şehitler için hatimler okudu dua etti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde düzenlediği çeşitli programlarla 15 Temmuz şehitlerini hatimler ve dualarla andı

Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm Türkiye'de düzenlediği çeşitli programlarla 15 Temmuz şehitlerini andı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli programlar düzenledi.

15 Temmuz Ruhu'nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı programlar kapsamında, camilerde vatandaşların katılımıyla "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" etkinliği yapıldı. Bütün cami ve Kur'an kurslarında şehitler için hatimler okundu.

Şehitlikler ve şehit yakınları ziyaret edildi

İl ve ilçelerde müftülerin başkanlığındaki heyetler, şehitlikleri, şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti. Vatandaşların katılımıyla düzenlenen programlarda şehitlerin ruhlarına ithafen dua edildi. Öte yandan müftülükler hafta boyunca sosyal medya başta olmak üzere, yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemini anlatan programlar gerçekleştirildi.

Konferanslar düzenlendi

Ayrıca din istismarı ile mücadelenin önemini pekiştirmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla, toplumun tüm kesimlerine yönelik, "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" ile "Şahidiz: Şanlı Direnişe; Şahidiz: Kutlu Şehadete; Şahidiz: Aziz Millete; Şahidiz: Büyük Devlete; Şahidiz: Vatan Sevgisine; Şahidiz: İhanet Çetesine; Şahidiz: Din İstismarcılarına" konu başlıkları altında yüz yüze ve çevrimiçi konferanslar yapıldı. Yaz Kur'an kurslarında pandemi şartları dikkate alınarak çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Şehitler için hatimler okundu, dualar edildi

Ankara Beştepe Millet Camii'nde ise "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Programı" düzenlendi.

Diyanet TV ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanan programda, şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikîsi Korosu da şehitler ve şehitlikle ilgili eserler seslendirdi.

Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Ankara Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, şu niyazda bulundu:

"Ya Rab, 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin hürriyet ve iradesini tehdit eden bir ihanet karşısında hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden aziz şehitlerimizin her birini sonsuz rahmetine gark eyle. Bütün şehitlerimizi cennetinle ve cemalinle müşerref eyle Allah'ım. Onları Bedir şehitleriyle Uhud şehitleriyle ve Çanakkale şehitleriyle Hz Hamza efendimizle birlikte haşreyle Allah'ım.

Allah'ım her birine minnet borçlu olduğumuz 15 Temmuz şehitlerimizin anne, baba, eş, evlat ve yakınlarına güzel bir sabır ve büyük bir ecir ihsan eyle. Şehitlerimizin kabirlerini pür nur, makamlarını ali eyle Allah'ım. Ya Rab, gazilerimizi dünya ve ahirette nimetlerinle müşerref eyle. Sağlık ve huzurla uzun ömür ihsan eyle."

Programa, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.