TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:

"KKTC'deki kardeşlerimize en ciddi manada destek olmaya çalışacağız ve bir yandan da onların siyasi itibarını her platformda korumaya çalışacağız"

ERZURUM (AA) - Türkiye Genlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kardeşlerimize en ciddi manada destek olmaya çalışacağız ve bir yandan da onların siyasi itibarını her platformda korumaya çalışacağız."

Erdoğan, Erzurum Valiliğince Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen "Kıbrıs Sorunu" konulu konferansta yaptığı konuşmada, üniversite yıllarında Amerika'da bir onur belgesini bitirmek için tez yazdığını belirterek, "O tez Kıbrıs meselesi ile ilgilidir." diye konuştu.

Tezinin sonunda "Türkiye'de bir paradigma değişikliği olmadığı sürece Kıbrıs meselesinde de bir değişiklik olmaz." dediğini aktaran Erdoğan, "Türkiye'nin yönetiminde bir paradigma değişikliği oldu. Bu dönemden sonra Yunan'ın Avrupa kapısı allak bullak oldu. O zamandan beri gerçekten Kıbrıs konusunda bize bir şey diyemez, bu konuyu bizim başımıza kakamaz oldular." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye olarak KKTC'ye desteklerinin süreceğine işaret ederek, "KKTC'deki kardeşlerimize en ciddi manada destek olmaya çalışacağız ve bir yandan da onların siyasi itibarını her platformda korumaya çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Halk oylamasına da değinen Erdoğan, "Şimdi önümüzde bir referandum süreci var. Bu süreç aslında Türkiye'nin bölgesel meselelerde daha güçlü şekilde kendini ifade edebilmesi ve daha bağımsız adımlar atabilmesi açısından bir ön adımı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Türkiye'de yönetim sisteminin daha anlaşılır sisteme getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Neticede halka da hesap veren bir yürütme bir şekilde cumhurbaşkanlığı önderliğinde her 5 yılda halka hesap veren bir yürütme. İşte bu işi başarabilen 5 sene sonra halktan tekrar mührü alacak. İkinci bir dönem için de başarılı olmayan pes edecek." dedi.

Bilal Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye'nin dış politikada daha güçlü olacağını sözlerine ekledi.

Konferansa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Ayhan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da konuşma yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :