TÜBİTAK'ın Ege Üniversitesine desteği arttı

TÜBİTAK'ın Ege Üniversitesine desteği arttı

Ege Üniversitesinin bilimsel projeleri için TÜBİTAK ARDEB programından aldığı kaynak, önceki yıla kıyasla 2 kat artarak 50 milyon 759 bin liraya yükseldi- EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak: - "Egeli bilim insanları, tesis ettiğimiz huzur iklimi sayesinde

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesine (EÜ) bilimsel projeleri için geçen yıl TÜBİTAK tarafından 50 milyon 759 bin lira destek sağlandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı yazılı açıklamada, 2018'de Türkiye'deki 206 üniversite arasında TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) programına en fazla proje öneren kurum olduklarını bildirdi.

Bilimsel proje seferberliklerinin sonuç vermeye başladığını belirten Budak, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimiz ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda üretmeye devam edecekler. Üniversitemiz artık bilim üretim merkezi haline gelmiştir. Egeli bilim insanları, tesis ettiğimiz huzur iklimi sayesinde özgün fikirler üretmeye ve daha çok araştırmaya odaklanmaya başladı. TÜBİTAK-ARDEB programına geçen yıl 331 projeyle en fazla başvuru yapan üniversite olduk. Proje kabulünde ise 65 çalışmayla 4'üncü sırada yer aldık. Geçen sene aynı program kapsamında aldığımız bütçe desteği önceki yıla göre iki katına çıkarak 50 milyon 759 bin liraya ulaştı. Ayrıca bu program kapsamında en yüksek proje bütçesine sahip 2'inci üniversite durumundayız."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :