TRT Harbiye binası ve Taksim Meydanı işgal davası

TRT Harbiye binası ve Taksim Meydanı işgal davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylara ilişkin 131 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme, ara kararını açıklamak üzere duruşmayı yarına erteledi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleşmesi sonrasında 131 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında söz alan müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada, müştekilerin beyanları alındı.

Duruşmaya katılan müştekiler, olaylardan dolayı sanıklardan şikayetçi olduklarını ve davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi.

Söz verilen bir kısım sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini isterken, olayda yerinde keşif yapılmasını ve görüntülerin bir bütün halinde kendilerine verilmesini talep etti.

Söz alan sanıklar da tahliyelerini istedi.

Katılan avukatları da tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme, ara kararını açıklamak için duruşmayı yarına erteledi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :