"Trio yarışmak daha kolay"

"Trio yarışmak daha kolay"

- Aerobik cimnastikte son Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Ayşe Begüm Onbaşı, Trio Milli Takımı'nda Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile performans sergiliyor- Milli cimnastikçi Ayşe Begüm:"Kondisyon olarak tek yarışmak daha zor, çünkü sahneyi tek


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Aerobik cimnastikte elde ettiği başarılarla dikkati çeken Ayşe Begüm Onbaşı, Trio Milli Takımı'nda da Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile başarılı performansını sürdürüyor.

Milli cimnastikçi Ayşe Begüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının kendisi ve takım arkadaşları adına çok güzel geçtiğini söyledi.

Güney Kore'deki 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazandığını hatırlatan Ayşe Begüm, aynı şampiyonada Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile Trio Milli Takımı olarak gümüş madalyaya uzandıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Dünya Şampiyonası'ndan sonra Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda mücadele ettik, hepsinden de başarıyla çıktık. 2016'yı Türkiye Şampiyonası ile tamamladık. Çok mutluyuz, çalışmamızın karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Önümüzde 2017 Avrupa Şampiyonası var, orada da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kondisyon olarak tek yarışmak daha zor, çünkü sahneyi tek başına doldurmak zorundasın. Bireysel performansta tek başına, hakemler karşısında tüm yeteneğinizi sahaya yansıtmak istiyorsunuz. Trioda ise nefesiniz daraldığında, arkanızı döndüğünüzde nefesinizi boşaltabiliyorsunuz ama tekte bu imkan yok. Trio yarışmak daha kolay."

Ayşe Begüm, yoğun antrenman ve yarışma temposuna alışık olduğunu da sözlerine ekledi.


- Milli sporcu Mehmet: "2016 çok güzel geçti"


Milli cimnastikçi Mehmet Ercoş da 2016 sezonunu geçen ayki Türkiye Şampiyonası ile tamamladıklarını ifade etti.

2017 yılı için çalışmalara hemen başladıklarını belirten Mehmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2016'nın kendi adıma ve takım arkadaşlarım adına çok güzel geçtiğini düşünüyorum. Marttan kasıma kadar üst üste yarışmalara katıldık ve hepsinden başarılı sonuçlarla döndük. Bireysel performans sunarken sırtınızı yaslayacağınız kimse yok. Zor zamanlarınızda konuşabileceğiniz kimse yok. Dünya Şampiyonası'na gitmeden önce başarılarımızın geleceği belliydi, sürprizle karşılaşmadık. Beklenen bir şeydi doğrusu." şeklinde konuştu.

Milli sporculardan Deniz Şahin ise çok yoğun bir sezonu geride bıraktıklarını aktararak, "Trioda daha çok eğleniyorum." dedi.

Begüm ile yeni bir takım olduklarına dikkati çeken Deniz, "Kimse bizden başarı beklemiyordu ama zamanla performansımızı arttırdık." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :