Trenle gurbet yolculuğu

Trenle gurbet yolculuğu

Uçak korkusu olan ve otomobil yolculuğunu sevmeyen Avrupa'da yaşayan bazı Türkler, trenle seyahat etmeyi tercih ediyor

EDİRNE (AA) - Türkiye'ye ziyaret için gelen, özellikle yaşı ilerlemiş yurt dışında yaşayan bazı Türkler, yolculuklarını trenle yapıyor.

Edirne ile Avusturya'nın Villach kenti arasındaki hattan oluşan tren seferini tercih edenler, 32 saat süren seyahatin ardından varış noktasına ulaşıyor.

Trenle seyahat etmenin konforunu yaşayanlar, ayrı bir vagonda otomobillerini de getirebiliyor. Haftanın belli günleri karşılıklı yapılan seferler, yurt dışında yaşayan Türklere farklı bir yolla seyahat etme imkanı sunuyor.

Almanya'ya giden Yılmaz Ahsen, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır tren yoluyla seyahat etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Trenle seyahatin hem konforlu hem de güvenli olduğunu belirten Ahsen, "Sadece gümrüklerde durup işlemlerimiz yapılıyor. Araçlarımız için ayrı vagonlar var. Konfor bakımından çok iyi. Yollarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne de geçmiş oluyoruz." dedi.

Tren yolculuğunun birçok yönden daha rahat olduğunu ifade eden Zeki Yılmaz ise "Özellikle uluslararası yollarda hırsızlık ve gasp gibi olaylardan korkuyoruz. Önceki yıllarda farklı ulaşım yollarını denedik. Bulgaristan ile Sırbistan gibi ülkelerdeki karayolu güvensiz. Fakat en iyi ulaşımın tren olduğunu gördük." diye konuştu.

Tren yolculuğunda fiyat, kompartmanda seyahat edecek kişi sayısına göre değişiyor. Örneğin 2 kişilik kompartmanın fiyatı 300 avro, tek kişilik kompartmanın fiyatı ise 450 avro şeklinde listeleniyor. Araçlarıyla gelenler için ise araçlarının boyutuna göre ayrı bir fiyatlandırma yapılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :