Tren yolu köprüsünden "Aşıklar Köprüsü"ne

Tren yolu köprüsünden "Aşıklar Köprüsü"ne

Almanya'nın Köln kentinde bulunan 410 metre uzunluğundaki Hohenzollern tren yolu köprüsü, yaklaşık 10 yıl önce bir çiftin aşklarını ölümsüzleştirmek için kilit asmasının ardından "Aşıklar Köprüsü"ne dönüştü- Türkiye'den Çin'e kadar birçok ülkeden insanlar

KÖLN (AA) - ZAFER AKPINAR - Almanya'nın Köln kentinde bulunan, Ren Nehri üzerinden iki yakayı birbirine bağlayan Hohenzollern tren yolu köprüsü, 10 yıl içinde turistlerin en fazla ziyaret ettiği "Aşıklar Köprüsü"ne dönüştü.

Köln'deki en önemli tarihi yapılardan olan Dom Kilisesi'nin hemen arkasında bulunan Ren Nehri'nin üzerindeki yaklaşık 410 metre uzunluğa sahip Hohenzollern tren yolu köprüsü, aynı zamanda iki yakayı birbirine bağlıyor.

Bu demir köprüde yayaların karşıya geçmesi için de ayrı bir yol bulunuyor. Bu yolun iki tarafındaki korkuluklardan demir yoluna bakan kısımda on binlerce asma kilit yer alırken, nehre bakan kısım ise boş duruyor.

Yaklaşık 10 yıl önce bir çiftin, aşklarının sonsuza kadar sürmesi temennisiyle korkuluğa asma kilit asmasıyla başlayan inanışın, devam eden yıllarda artarak sürmesi sonucu "Aşıklar Köprüsü" haline dönüşen yapı, Köln'e gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanlar arasında bulunuyor.

Köprüye gelen çiftler, aşklarının ölümsüz olacağı inancı ya da temennisiyle asma kilidi astıktan sonra anahtarını Ren Nehri'ne atıyor. Çiftler, nehirden bulunan anahtarla asma kilit açılamadığı sürece aşklarının süreceğine inanıyor.

İlk yıllarda ağırlık yapacağı gerekçesiyle Köln Belediyesi tarafından asma kilitler toplansa da çiftlerin ilgisinin artarak devam etmesi ve özellikle turizm açısından getirisinin olması dolayısıyla kilit asmanın serbest bırakıldığı öğrenildi.

Türkiye'den Çin'e kadar birçok ülkeden üzerinde isimlerinin yazılı olduğu on binlerce asma kilidin asılı bulunduğu köprüye gelenler hatıra fotoğrafı çektiriyor.

İlgi artarak devam edince "Aşıklar Köprüsü" olarak anılan Hohenzollern tren yolu köprüsü, son yıllarda turistler için hazırlanan kitapçık ve broşürlerde de yer almaya başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :