Trabzon'da toplu açılış töreni

Trabzon'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Bu mübarek vatana göz dikenler varsa, önce bizim ödediğimiz bedelden daha fazlasını ortaya koymayı kabul etmelidir. Şundan emin olunuz, şehitlerimizin tek bir damla kanı bile boşa gitmiyor. Türkiye, tarihinin en önemli mücadel

TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin tek bir damla kanının bile boşa gitmediğini, Türkiye'nin tarihinin en önemli mücadelesini verdiğini belirterek, "Birilerinin iddia ettiğinin aksine bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor, tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye'yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı işte bu yüzden." dedi.

Erdoğan, Atatürk Alanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, ülkesinin ve devletinin bekası için şehitler tepesini boş bırakmamakta kararlı olan milletin önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

İstiklal Marşı'nın "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.' dizesini hatırlatan Erdoğan, "F-16'lar bomba yağdırırken benim gençlerim kaçıp gitti mi? Tanklar üzerlerine gelirken kaçıp gittiler mi? Hatta tankların altına yattılar. Fakat duydum ki, ben Yeşilköy'e gelmeden önce Sayın Kılıçdaroğlu oraya gelip, oradan hemen bir yere geçmiş. Kaçmasaydın. Bak o kadar millet Yeşilköy'deydi. Ondan biraz sonra da ben Yeşilköy'e indim. Geldik oraya, milletimizle beraber üzerimizden F-16'lar, helikopterler geçiyordu. Niye? Milletimle beraber olmak... Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Mesele budur." diye konuştu.

Erdoğan, lider olmanın kolay olmadığını, liderin taşın arkasına saklanması halinde ordunun dağın arkasına saklanacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi CHP'nin Bakırköy ilçe başkanının evine gittiğini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 Nisan, bunlara ders verme günüdür. Şimdi kimler 'hayır' diyor? Dikkat edin, Kandil, PKK, İmralı, Pensilvanya, Feto 'hayır' diyor. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu da 'hayır' diyor. Şimdi bunların hepsi aynı yere oturdu mu? Ne yazık ki, Saadet Partisine gönül veren kardeşlerimizi tenzih ediyorum ama Saadet'in başındaki birileri de onlarla beraber şimdi. Ne yazık ki 'hayır' diyor. İstemezdim onlar bu hale gelsin. Ne yazık ki, kadere bak. Kimler kimlerle beraber yan yana geliyor. Ah ah... Nereden nereye... Ne oldum deme, ne olacağım de. Hep bunlar imtihan. Fakat ne olursa olsun 16 Nisan unutmayın bir yol ayrımıdır."

Erdoğan, ülkede 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığı zaman bugün "hayır" diyenlerin o gün de "hayır" dediğini dile getirdi.

- "Bunlar 'hayır' dedi diye biz duracak mıyız"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Marmaray'a, birçok büyük projeye yine aynı odakların "hayır" dediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Peki bunlar 'hayır' dedi diye biz duracak mıyız? Yolumuza devam, durmak yok. Şu anda dev çılgın projelerden bir tanesi de neydi? 18 Mart Çanakkale Köprüsü. Onun temelini de attık mı? 'Ekonomi bitti, battı' dedikleri dönemde attık. Peki bunun şu andaki maliyeti ne biliyor musunuz? 11 katrilyon. Yüzde 50'si yabancı, yüzde 50'si yerli sermaye. Türk-Kore ortaklığı. Buyrun, iş bilenin, kılıç kuşananın. İşte 18 Mart'ta onun temelini attık. Allah nasip ederse 2022 gibi onu da bitireceğiz. Dünyanın bir numarası. Türkiye uçuyor fakat diyoruz ki daha hızlı gidelim. Biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız, bunda kararlıyız. Biz şuna inandık, bizim ezan, bayrak, vatan, sevdamız var. Onun için 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' dedik, yürüdük."

- "Kardeşlerimizle kucaklaştıkça adeta kuduruyorlar"

Bu toprakların bin yıldır kanla yoğura yoğura vatan haline getirildiğini, kolay kolay bugünlere gelinmediğini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mübarek vatana göz dikenler varsa, önce bizim ödediğimiz bedelden daha fazlasını ortaya koymayı kabul etmelidir. Şundan emin olunuz, şehitlerimizin tek bir damla kanı bile boşa gitmiyor. Türkiye, tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. Birilerinin iddia ettiğinin aksine bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor, tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye'yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı işte bu yüzden. Suriye'yi, Irak'ı, Mısır'ı, Balkanları, Kafkasları sanki bizimle hiç ilgisi olmayan yerlermiş gibi gösterenler, biz bu coğrafyalarla, oradaki kardeşlerimizle kucaklaştıkça adeta kuduruyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeniden bölgeyi tanzime kalkanların Türkiye'ye, "Siz yerinizde oturun, hiçbir şeye de karışmayın." dediklerini, sadece bu kadarla da kalmadıklarını, devam ettiklerini ifade etti.

- "Teröristler cehennemin yedi kat dibinde bile olsalar..."

Aynı kişi ve odakların, "Gerekirse sizin topraklarınızdan bir kısmını, halkınızdan bir bölümünü de çekip alabiliriz, sesinizi çıkarmayın." dediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ey Trabzon, buradan öyle bir ses ver ki, Kandil'deki terör baronları da, Pensilvanya'daki şarlatan da onları kukla gibi kullananlar da duysun. Bu ülkenin tek bir taşına göz dikenin gözünü çıkartır mıyız? Bu ülkenin tek bir karış toprağına el uzatanın elini kırar mıyız? Bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak için fitne çıkartanların dersini verir miyiz? Teröristler değil El Bab'da değil Haseke'de değil Kandil'de değil Sincar'da değil Avrupa'da, cehennemin yedi kat dibinde bile olsalar bulup dünyayı başlarına yıkar mıyız? Emin olun işte bu sesleri duyanların yürekleri titriyor. 'Türkler yeniden dirildi' diyorlar. Aynen dirilişte olduğu gibi."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :