"Torba tasarı" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

"Torba tasarı" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:- "Kamu görevi yapması gereken kurullar, bunların içinde belediyeler de var, bunlar gerekli görevlerini yapmayıp bir de güvenlik güçlerimize ve halkımıza karşı şiddet içeren eylemlerde bulunanlara kendi uhdelerinde bulunan ara

TBMM (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kamu görevi yapması gereken kurullar, bunların içinde belediyeler de var, bunlar gerekli görevlerini yapmayıp bir de güvenlik güçlerimize ve halkımıza karşı şiddet içeren eylemlerde bulunanlara kendi uhdelerinde bulunan araç, gereç ve binaları kullandırırlarsa bunu hiçbir devlet kabul etmez." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının görüşmeleri devam ediyor.

Kılıç, tasarıda, belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin maddenin görüşmeleri sırasında, HDP milletvekillerinin eleştirileri üzerine söz aldı.

Bakan Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun "Hükümeti temsilen orada bakan oturuyor dili yok." sözünün en hafif tabiriyle nezaketten uzak olduğunu belirterek, "Biz burada hepimiz seçilmiş milletvekilleri olarak bulunuyoruz. Ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesiyim. Benim dilim de konuşacak sözüm de var." diye konuştu.

Görüşülmekte olan torba kanun tasarısının içerisinde yer alan maddelerin neden getirildiği noktasının da unutulmaması gerektiğine işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Eğer sistematik bir şekilde sizin ülkenizin, güvenlik güçlerine, kamu personeline karşı, başka kamu görevi yapması gereken kurullar, yine seçilmiş kurullardır, bunların içinde belediye de var, bunlar gerekli görevlerini yapmayıp bir de üstüne güvenlik güçlerimize ve halkımıza karşı şiddet içeren eylemler içerisinde bulunanlara kendi uhdelerinde bulunan araç, gereç ve binaları kullandırırlarsa bunu hiçbir devlet kabul etmez.

Fransa örneği dile getirildi. Avrupa Futbol Şampiyonası, Fransa'da olağanüstü hal altında yapıldı. Biz de gittik oraya. Evet sokaklarda ağır silahlı askerler geziyordu. Daha şurada iki hafta öncesinde bir spor kulübümüzün Monaco'da yapacağı maça Türkiye'den gidecek olan taraftarları Monaco'nun içerisine almama kararı aldılar. Bu insan hakları, özgürlüklere aykırı değil mi? Neden aldılar bu kararı biliyor musunuz? Olağanüstü hal ilan edilmiş olduğundan dolayı Fransız hükümetinin, Monaco'ya yeterince emniyet gücü veremeyeceğini dile getirdiğinden dolayı ve bunu da mektupla bildirdiler. Aynı takımın Türkiye'deki yapacağı maçta hem de FETÖ'cü teröristlerin gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminden çok kısa bir süre sonra tüm güvenlik güçlerinin ortaya koymuş olduğu çabayla, en güvenli şekilde gelen misafirlerimiz Türkiye'de ağırlandı ve burada maç güvenli bir şekilde yapıldı, geri gittiler. Hiç de bir sıkıntı yaşanmadı. Türkiye, bu gücü ortaya koyabilecek olan bir ülkedir."

Kılıç, HDP milletvekillerinin konuşmalarında sürekli "bölge halkı" dediklerini ve sürekli belli bir bölgeden bahsettiklerini anımsatarak, "Seçildiğimiz andan itibaren hepimiz Türkiye milletvekiliyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki her bir vatandaşın milletvekilisiniz. Bu anayasada yazıyor. Dolayısıyla herkesin hakkını korumak hepimizin görevidir. Eğer orada, hangi etnik kökenden olursa olsun bir vatandaşımızın mağduriyeti söz konusuysa, o zaman güvenlik güçlerimizin de devletimizin otoritesini ve gücünü aynı zamanda yansıtacak olan otoritenin de ortaya koyacağı kararlar vardır. Bu doğaldır." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler