Tolstoy'un cenaze görüntülerini TIKLAİZLE

Tolstoy'un cenaze görüntülerini TIKLAİZLE

Tolstoy kimdir? Tolstoy Türk müydü? Lev Tolstoy neden doodle oldu? Lev Tolstoy'un en meşhur romanları hangileri? Tolstoy Rus mu? Lev Tolstoy’un hayatı ve yaşamı nasıldı? Tolstoy zengin miydi? Neden ünlü oldu? Kitapları çok mu satıyor?

Tolstoy zengin miydi? Neden ünlü oldu? Kitapları çok mu satıyor? Lev Tolstoy’un doğum günü ne zaman? Tolstoy kimdir? Lev Tolstoy neden doodle oldu? Lev Tolstoy'un en meşhur romanları hangileri? Tolstoy Rus mu? Lev Tolstoy’un hayatı ve yaşamı nasıldı?

Zengin bir ailenin çocuğu olarak 9 Eylül 1828’de Rusya’nın Tula şehrinde bulunan Yasnaya Polyana adlı konakta doğan Tolstoy, küçük yaşlardayken ilk olarak annesini, sonra da babasını kaybetti. Anne ve babasını kaybeden Tolstoy, akrabalarının yanında büyüdü. Öğrenimini tamamlamak için Moskova’ya giden Tolstoy, çalışkan ve zeki bir öğrencilik dönemi geçirdi. Fransızcasını ilerleterek Voltaire ve J.J. Rousseau’yu okumuş ve bu iki yazarın etkisinde kalmıştır. Eğitimi sonrasında Polyana – Yasnaya’ya yerleşen Tolstoy, yoksul köylüler arasına katılmıştır ve ilk eseri olan “Çocukluk”u bu dönemlerde yazmıştır.

Bir süre sonra orduya giren Lev Tolstoy, Kafkasya'ya gitti. Buradaki halkın yoksulluk dolu yaşayışları onu ilk gerçekçi hikâyelerini yazmaya yöneltti. 1854'te Kırım Savaşı'na subay olarak görev yapan Tolstoy,  askerlikten ayrılıp Petersburg'a yerleşti. Bir kısım eserlerini sakin geçen bu yıllarda yazdı. Huzura kavuşmak için Avrupa ülkelerinde seyahate çıktı ve huzura kavuştuğuna kanaat getirdikten sonra, 1862'de evlendi.Evlendiği zaman karısı Sophie Behres 16 yaşındaydı.

Sophie ile olan evliliğinden 12 çocukları oldu; ancak bu çocuklardan 5’i hayatını kaybetti. En kuvvetli ve en bilinen romanları Savaş ve Barış ile Anna Karenina’yı bu dönemlerde yazmıştı.

Tolstoy eserlerinde insanlık meselelerine değinmiştir ve dünya ölçüsünde bir sanat ve fikir değerine sahiptir. Kendi ülkesinde yaşanan toplumsal sıkıntı ve çalkantıların yanı sıra halkının yaradılışı ve yaşayışını büyük bir beceriyle yansıtmıştır.

Tolstoy 1910 yılında 82 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur. Kış ortasında evini terk ettiğinde, hasta olmuş ve Astapovo’da tren istasyonunda zatürreden ölmüştür. Her ne kadar polis, Tolstoy’un cenazesine gelmek isteyenleri sınırlamaya çalışsa da binlerce köylü cenaze töreni için akın akın gelmeyi başardı.

İŞTE TOLSTOY'UN SON GÖRÜNTÜLERİ

TOLSTOY’UN ROMANLARI

Hazin Bir Evliliğin Romanı
Çocuklukluğum
İlk Gençlik
Gençlik
Sivastopol Serisi
Kazaklar
Savaş ve Barış
İnsan Ne İle Yaşar?
Ivan Ilyiç'in Ölümü
Anna Karenina
Kroyçer Sonat
Diriliş
Hacı Murat
Sergi Baba
Efendi İle Uşağı

Lev Tolstoy neden doodle oldu? Lev Tolstoy'un en meşhur romanları hangileri? Tolstoy Rus mu?  Lev Tolstoy’un hayatı ve yaşamı nasıldı? Tolstoy zengin miydi? Neden ünlü oldu? Kitapları çok mu satıyor? Lev Tolstoy’un doğum günü ne zaman? Tolstoy kimdir? 

Etiketler :