"Tolon Paşa intihar edecekti"

"Tolon Paşa intihar edecekti"

Ergenekon tutuklularından Gürses, Org. Tolon'la ilgili şok açıklamalar yaptı.

Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında Org. Tolon'la ilgili kısımlar okunurken tutuklulardan Emin Gürses, ilginç sözler sarfetmeye başladı.

TOLON PAŞAYI İNTİHARDAN VELİ KÜÇÜK KURTARDI

Mahkemede taleplerin dinlenmesinin ardından verilen ara sırasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar birbirleriyle sohbete başladı. Bu sırada tutuklu sanık Emin Gürses tutuksuz sanık İbrahim Benli'ye yüksek sesle "Tolon Paşa intiharlıktı. O'nu Veli Küçük kurtardı" demesi dikkat çekti.

1 Temmuz'da gerçekleştirilen 6. Dalga operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Eruygur ve Tolon Kandıra Cezaevi'nde aynı koğuşta kalıyordu. Eruygur'un sağlık sorunları nedeniyle tahliye olmasının ardından Tolon koğuşta tek kaldı. Bu süreçte Tolon'un psikolojisi bozuldu. Adalet Bakanlığı'nın onayıyla Silivri Cezaevi'ne nakledilen Tolon'un buradaki koğuş arkadaşı ise Veli Küçük oldu. Tolon'un koğuş arkadaşından sonra psikolojisinin düzeldiği, Gürses'in de sözleriyle bunu anlattığı kaydedildi.