TOKİ "süper marka" seçildi

TOKİ "süper marka" seçildi

Dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands'in 2016-2017 Türkiye Araştırması'nda, farklı sektörlerden 4 bin 988 markadan 181'i tüketiciler tarafından "süper marka" seçildi- TOKİ, "süper marka"lar arasında tek kamu idaresi olarak yer

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands'in 2016-2017 Türkiye Araştırması'nda, tüketiciler tarafından belirlenen "süper marka"lar arasında yer alan tek kamu idaresi oldu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdarenin, şehirlere değer katan binlerce konut ve sosyal donatı inşa ettiğini ve mutlak kalite hedefi ile yeni üretimler gerçekleştirdiğini söyledi.

TOKİ'nin 2014'te yenilediği "konut üretim çizgisi"yle yeni bir markalaşma ve iletişim stratejisi yürüttüğünü vurgulayan Turan, İdarenin yatay mimari yaklaşımı, yerellik ve mahalle konsepti üzerine geliştirdiği çözümlerin yanı sıra, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye dönük avantajlı kampanyalarıyla da tüketici nezdinde öne çıktığını ifade etti.

İdarenin dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands'in 2016-2017 Türkiye Araştırması'nda, süper marka olarak tanımlandığını aktaran Turan, "Farklı sektörlerden 4 bin 988 marka arasından tüketiciler tarafından belirlenen 181 süper marka içinde, TOKİ tek kamu idaresi olarak yer aldı. Yenilediği üretim çizgisiyle tüketiciden destek ve yüksek düzeyde olumlu geri bildirim alan idaremiz gayrimenkul sektörünün süper markası oldu." dedi.

Turan, süper marka aday seçiminde şirketin teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırımlar, marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyması ve vergi sıralamasındaki yerinin temel kriterler olarak belirlendiğini aktardı.

Aday markaların konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildiğini ve 300 markanın halk oylamasına kaldığını kaydeden Turan, 181 markanın 67 puan barajını aşarak, Türkiye'nin süper markaları arasına girdiğini bildirdi.

Turan, son üç yılda planlama, mimari ve özellikle kalite süreçlerinde yaptıkları düzenlemelerin, müteahhitten müşavire, mimardan mühendise, malzeme üreticisinden işçiye, İdarenin tüm paydaşlarınca benimsendiğini belirterek, "Yapı sektöründeki tüm paydaşlarımızın, yüksek kaliteli üretim malzemeleri ile idaremizle iş birliğine girmesi, mutlak kalite hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çabaya, toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa etme kararlılığımıza katkı sağlamaları bizleri memnun ediyor." değerlendirmesini yaptı.

- Yılların tecrübesiyle kalitede farklı bir safhaya geçildi

TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin her dönemde sağlam yapılar inşa eden, önemli çalışmalarla büyük bir ihtiyaca yanıt veren bir kuruluş olduğunu belirtti.

Büyük tecrübeleri bulunduğunu ve bu birikimle gelinen aşamada TOKİ'nin sektörde kalitede referans olarak gösterilecek bir kuruluş haline gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Yakın bir gelecekte TOKİ'nin sektör içinde hem malzemede hem işçiliğinde kalitesi ile referans bir kuruluş olacağına inanıyoruz, bu hedefle çalışıyoruz. İdaremizi, bilhassa malzeme ve işçilik alanında hizmet veren firmaların diğer projelerinde referans gösterecekleri bir noktaya taşıyoruz. TOKİ projelerinde yer almış firmaların, bize sundukları ürün ve üretimlerini diğer projelerinde örnek ve referans göstermeleri, İdaremizin önemli bir başarısı olacaktır. TOKİ, yapı ve üretim malzemelerinin yanı sıra mimari, mühendislik ve uygulama disiplinleriyle de örnek kuruluş olacak. Gayretimiz bunun içindir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :