Tofaş Otomobil Fabrikası'nda çatal bıçaklı zam eylemi

Tofaş Otomobil Fabrikası'nda çatal bıçaklı zam eylemi

Tofaş Otomobil Fabrikası'nda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçiler, yüzde 35'lik zam teklifini çatal bıçaklarla masaya vurarak protesto etti.

Tofaş Otomobil Fabrikası'nda gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde yaşanan gerginlik, işçilerin yüzde 35'lik zam teklifine tepki göstermesiyle doruk noktasına ulaştı. MESS sendikası ile yapılan 2023 - 25 toplu iş görüşmelerinde işverenin önerdiği yüzde 35'lik ücret artışını reddeden Tofaş işçileri, fabrika yemekhanesinde bir araya gelerek eylem başlattı.

Türk Metal Sendikası Tofaş Bölge Sorumlusu Mustafa Molla, işçilere yaptığı açıklamada, "Elimizde sadece işveren sendikası MESS tarafından bize dayatılan yüzde 35'lik bir ücret zammı teklifi var. Yoksulluğun arttığı, enflasyonun ücretleri erittiği bir dönemde onca görüşmeye rağmen bize dayatılan bu komik zam oranını Türk Metal Sendikası olarak kabul etmiyoruz. Eylemlerimize bugün buradan başlıyoruz" dedi.

İşçiler, Mustafa Molla'nın açıklamalarının ardından ellerindeki çatal ve bıçakları masalara vurarak tepkilerini ortaya koydular. Fabrika yemekhanesinde gerçekleşen bu çatal bıçaklı eylem, işçilerin taleplerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen gösterilerin ilk adımı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.