Tipide mahsur kalan 117 vatandaş kurtarıldı

Tipide mahsur kalan 117 vatandaş kurtarıldı

Aksaray ve çevresindeki yollarda mahsur kalan toplam 117 vatandaş karayolları, özel idare, Ortaköy Belediyesi ve sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı

Aksaray'ın yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda mahsur kalan toplam 117 vatandaş karayolları, özel idare, Ortaköy Belediyesi ve sağlık müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. Ortaköy, Güzelyurt ilçeleri ile Hasandağı bölgesinde karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kar küreme, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

a.jpg

Aksaray'da Sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gün boyu devam eden şiddetli rüzgâr ve tipi nedeniyle Ortaköy Aksaray karayolu ulaşıma kapandı. Ortaköy ilçesinden Aksaray'a ikinci güzergâh olarak kullanılan Ekecik yolu da etkili kar yağışının ardından başlayan tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

aaaa.jpg

Aksaray - Nevşehir Karayolu otoban çıkış gişelerden Aksaray merkez istikametine ulaşım kontrollü sağlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen trafik kazaları ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardım talepleri üzerine AFAD, Jandarma, Karayolları, Özel İdare ve 112 ekipleri koordinasyonu sağlayarak harekete geçti.

aaa.jpg

Kazazedelere ve yoldan çıkan araçlara ulaşan ekipler vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparak sağlık kurumlarına sevk ederken kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiler.

aaaaaaaaa.jpg

Aksaray merkeze bağlı Çavdarlı Köyü Edek Yaylası mevkiinde Mardin'den gelen ve orman işçisi olarak çalışan vatandaşlara ait çadırlar şiddetli rüzgar nedeniyle uçup savrulurken soğuk nedeniyle donma tehlikesi geçiren 27 kişi Jandarma ekipleri, AFAD ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Gökkaya ve Çavdarlı Köylerine güvenli şekilde nakledildiler.

aaaaaa.jpg

Vatandaşlara gıda yardımında bulunurken olumsuz hava koşullarının normale dönmesi ile AFAD tarafından çadır kurularak vatandaşların tekrar normal hayatlarına devam etmelerinin sağlanacağı bildirildi.

aaaaa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.