TİMAV'dan LGS sonrası tercih yapacak öğrencilere çağrı! İmam Hatip Liseleri'ni ilk sıralarda tercih edin

TİMAV'dan LGS sonrası tercih yapacak öğrencilere çağrı! İmam Hatip Liseleri'ni ilk sıralarda tercih edin

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemiyle ilgili açıklamasında, öğrenci ve velilere İmam Hatip Liseleri'ni (İHL) ilk sıralarda tercih etmeleri çağrısında bulundu

Merkezi Konya'da bulunan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nın (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Liseye Geçiş Sınav (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve velilere İmam Hatip Liseleri'ni (İHL) ilk sıralarda tercih etmeleri çağrısında bulundu.

"İMAM HATİPLER MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SADAKATİ YÜKSEK NESİLLER YETİŞTİREN OKULLAR"

Yıllardır üzerinde fırtınalar koparılan imam hatip okullarının, ülkesi, milleti ve hatta tüm insanlığın huzuru için çalışan, motivasyonu en yüksek nesiller yetiştiren okullar olduğunu vurgulayan Öksüz, şunları söyledi:

Okullarımızın ve mezunlarımızın geçmişine bakıldığında, üzerinde oynanan bunca oyuna rağmen, tüm engellemelere ve ötekileştirme gayretlerine rağmen ülkemizde ve yeryüzünde fesat çıkaran insanlar olmamışlardır. Ülkemizde son dönemde yaşanılan Gezi olayları, 17- 25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimleri incelendiğinde imam hatiplilerin değeri, sağduyusu, milli ve manevi değerlere sadakati daha net anlaşılacaktır. Çünkü özellikle 28 Şubat gibi dönemlerde İmam Hatipliler, Gezi gençliğinin verdiği refleksi vermemiş, sükunet, asalet ve vakar içerisinde hak mücadelesini sürdürmüşler, ülkeyi savaş alanına çevirmemişler, sokakları ateşe vermemişlerdir.

ASIRLIK ÇINAR: İMAM HATİP OKULLARI

Bir asırlık çınar olan İmam hatip okullarının kavuştuğu eski ihtişamını sürdürüyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Öksüz, “İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan, bu camiaya hizmet etmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün sadece ülkemizin değil, ümmetin umudu olan, sevginin dilini konuşan, kardeşliğin timsali olan, edep, haya, ahlak ve vicdan sahibi, öz değerlerine bağlı, bilgili, kendine güvenen araştıran, tartışan, nitelikli gençlere ihtiyacımız var. İşte bu noktada İmam Hatip okullarının önemi oldukça kıymetlidir” dedi.

LGS'DE İHL'LERDEN 12 ÖĞRENCİ 500 TAM PUANLA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

İmam Hatip Okullarından mezun olan öğrencilerin sınavlarda elde ettikleri üstün derecelere ve gösterdikleri performansa dikkat çeken Öksüz, "Bu yıl yapılan LGS'de İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerimizin göstermiş olduğu yüksek başarı da bu gerçeği gözler önüne sermektedir. Sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan 12 öğrencimiz, İmam Hatip Ortaokulları adına güzel bir başarı örneği göstermiştir. Onların şahsında tüm İHO öğrencilerimizi ve tabii ki LGS'de emek veren ortaokul öğrencilerimizin tümünü gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İMAM HATİPLİLERİN BAŞARISI YÜKSEKÖĞRETİM HAYATLARINDA DA DEVAM EDİYOR

Öksüz, İHO'ların göstermiş olduğu üstün başarının İmam Hatip Liseleri’nde ve hatta verilere bakıldığında yükseköğretim hayatlarında da devam ettiğini müşahede ettiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

Her geçen gün artan eğitim kalitesi ve program çeşitliliği ile İmam Hatiplerimiz, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. Millet ve ümmet için büyük hizmetler üretmiş ve halen de üretmeye devam eden İHL’leri tercih edecek dinamik, heyecanlı, çalışkan gençlerimizle onurla taşıdığımız İmam Hatip meşalesi daha da gür ve kuvvetli bir şekilde yanacaktır. Allah’a hamdolsun, İmam Hatip gençliği; bilgiyi takip eden değil, bilgiyi üreten, bilim, teknoloji, edebiyat ve sanata hâkim, entelektüel birikime sahip bir gençlik konumuna gelmiştir. Bu manada tüm ortaokul mezunu öğrencilerimizi, hem dini hem de sosyal ve fenni ilimlerin bir arada yer aldığı bir müfredat içeriğine sahip olan İmam Hatip Liselerimize beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İmam Hatip Liselerini ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir.

TÜRKİYE GENELİNDE 1660 İMAM HATİP LİSESİ VAR

İmam hatip okullarının şu anki yapı içerisinde dünya da başka bir örneği olmayan, ana kaynaklardan beslenen sahih din eğitimini mümkün olan en iyi düzeyde sunma işlevini yerine getirdiğini ve ümmete örneklik teşkil edecek merkez kurumlar olduğunu vurgulayan Öksüz, Türkiye genelinde 1660 İmam Hatip Lisesinin yeni öğrencilerini beklediğini söyledi.

t.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.