TİMAV 10. Geleneksel Hikaye Yarışması 2022 sonuçları belli oldu! Ödül töreni Konya'da

TİMAV 10. Geleneksel Hikaye Yarışması 2022 sonuçları belli oldu! Ödül töreni Konya'da

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) 10. Geleneksel Hikaye Yarışması 2022 sonuçları belli oldu. 52 ildeki, 234 İmam Hatip Lisesinden 597 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreni 22 Eylül Perşembe günü Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) 10. Geleneksel Hikaye Yarışması 2022 sonuçları belli oldu. 52 ildeki, 234 İmam Hatip Lisesinden 597 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreni 22 Eylül Perşembe günü Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ödül töreninde TV programcısı, sanatçı, yazar Bekir Develi sahne alacak.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından 2012 yılından bu tarafa bazı yıllar temalı, bazı yıllar serbest temalı olarak geleneksel hale getirilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen geleneksel hikâye yarışmalarının 10.'cusu, konu seçimi öğrencinin kendi tercihine bırakılan “serbest“ tema ile 2021-2022 öğretim yılı içinde gerçekleştirildi.

Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı (TİMAV); Geleneksel hikâye yarışmaları ile İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin ufuklarını geliştirmeyi ve genişletmeyi, kendilerini ifade edebilme ve toplumsal varlıklarını ortaya koyabilme kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmeyi, edebiyat-sanat dünyası ile bağlarını güçlendirmeyi ve İmam Hatip öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.

TİMAV'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yarışmalar, Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımına açık olacak şekilde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’müzün izni dahilinde gerçekleştirilmektedir

Yıllara göre hikâye yarışmamız aşağıdaki temalarla icra edilmiştir:

2012 : İmam Hatipli Olmak

2013 : Kardeşlik

2014 : Serbest

2015 : Ülkem

2016 : Serbest

2017 : 15 Temmuz

2018 : Serbest

2019 : Serbest

2021 : Yeni Normal

2022 : Serbest

Son 5 yılın yarışmaya katılım envanteri ise aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir:

2017 : 58 ilden, 180 İmam Hatip Lisesi’nden 270 öğrencinin katılımı

2018 : 61 ilden, 255 İmam Hatip Lisesi’nden 430 öğrencinin katılımı

2019 : 58 ilden, 220 İmam Hatip Lisesi’nden 397 öğrencinin katılımı

2021 : 47 ilden, 197 İmam Hatip Lisesi’nden 335 öğrencinin katılımı

2022 : 52 ilden, 234 İmam Hatip Lisesinden 597 öğrencinin katılımı

TİMAV Geleneksel Hikaye Yarışması Ödül töreninde her yıl, dereceye giren ilk 8 öğrenci ödüllendirilmekte olup, ilk 25’e giren öğrencilerimizin eserleri ise her yıl düzenli olarak kitaplaştırılarak kalıcı hale getirilmektedir. Bu kitaplar, ödül töreninde misafirlerimize takdim edilmekte, sonrasında ise tüm İmam Hatip Liselerine, ilgili kişi ve kurumlara gönderilmektedir.

TİMAV 10. HİKAYE YARIŞMASI 2022 HEDİYELERİ

2021-2022 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen 10. Geleneksel Hikâye yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrenciler için aşağıdaki ödüller belirlenmiştir:

  • Birincilik Ödülü : 5 çeyrek altın (Beş adet çeyrek altın)

  • İkincilik Ödülü : 4 çeyrek altın (Dört adet çeyrek altın)

  • Üçüncülük Ödülü : 3 çeyrek altın (Üç adet çeyrek altın)

  • Mansiyon ödülü olarak 5 öğrenciye aşağıdaki hediye takdim edilecektir.

  • Mansiyon Ödül : 5 kişiye 1’er adet çeyrek altın.

Vakfımıza ulaşan bu hikayeler, yürütülen titiz çalışmalar sonucu ön değerlendirme ve ön jüri elemesinden geçtikten sonra alanında söz sahibi kalemlerden oluşan seçici kurul üyeleri Abdullah Harmancı, Mehmet Kahraman, Sadık Yalsızuçanlar ve Yunus Nadir Eraslan tarafından puan usulü ile değerlendirilip derecelendirmesi yapılmıştır. Buna göre dereceye giren eserler şöyledir:

  1. Rabia Yılmaz – İstanbul – Şehit Haki Aras Kız AİHL / “KAYIP RUHUN MEZARI” adlı öyküsüyle…

  2. Ayşegül Yıldırım – Kastamonu – Hüma Hatun Kız AİHL / “BUNDA BENİM BİR SUÇUM YOK Kİ” adlı öyküsüyle…

  3. Sudenaz Çelik – Bursa – Mihraplı Abdulkadir Can AİHL / “ESKİMİŞ KASABAMIZ” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Zümra Ülgen – İstanbul – Şehit Haki Aras Kız AİHL / “MAYIS ESİNTİSİ” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Fatime Abıthacı – İstanbul – Şehit Haki Aras Kız AİHL / “GÜNBATIMI SEVGİSİZLİĞİ” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Fatma Arıkan – Manisa – Akhisar Adnan Menderes Kız AİHL / “KAFKASYADA ÇOCUK OLMAK” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Hatice Fatima Kader Akkurt – Aksaray – Merkez Şehit Önder Güzel AİHL / “BAK BAKALIM HAYAT DIŞARIDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ Mİ?” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Hacer Sare Küçük – Adana – Fatma Zehra Kız AİHL / “DEĞİŞİMİN MÜHRÜ” adlı öyküsüyle…

Ayrıca; yarışmaya eser gönderen yarışmacıların her biri adına, Kasım ayında Orman Bölge Müdürlüğü’nün belirleyeceği bir alana ağaç dikimi yapılarak, Geleneksel Hikaye Yarışması Hatıra Ormanı oluşturulacaktır.

10. Geleneksel Hikaye Yarışması Ödül Töreni 22 Eylül 2022 tarihinde, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ödül töreni organizasyonuna; Konya Valisi Vahdettin Özkan, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Sözcüsü Orhan Erdem, milletvekilleri, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve diğer protokol üyelerinin katılmaları bekleniyor.

Planlanan program akışı şu şekilde:

Program saat 10.00 da Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayacak, protokol konuşmaları ile devam edecektir. TV programcısı, sanatçı, yazar Bekir Develi sahne performansı sergileyecek ve daha sonra ödüllerin takdimi gerçekleştirilecektir. Program toplamda takriben 3 saat sürecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.