TİM, hükümete "KDV reformu raporu" sunacak

TİM, hükümete "KDV reformu raporu" sunacak

TİM Başkanı Büyükekşi:- "Gündemde olan KDV sistemi reformunda ihracatçıların beklenti ve önerilerini içeren bir rapor hazırlatıyoruz"- "Söz konusu raporumuzda, KDV reformunun temel unsurlarını baz alarak örnek ülkelerle karşılaştırma yaparak nihai önerile

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündemde olan KDV sistemi reformunda ihracatçıların beklenti ve önerilerini içeren bir rapor hazırlattıklarını belirterek, nihai önerilerinin yer aldığı raporu temmuz ayının başında Maliye Bakanı Naci Ağbal'a arz edeceklerini bildirdi.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, gündemde olan KDV sistemi reformunda ihracatçıların beklenti ve önerilerini içeren bir rapor hazırlattıklarını aktardı.

Raporun KDV reformunun temel unsurlarını baz alarak örnek ülkelerle karşılaştırma yaparak nihai önerilerini içereceğini kaydeden Büyükekşi, raporun temmuz ayı başında Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sunulacağı, sonrasında da kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini verdi.

Büyükekşi, "TİM olarak ihracatın ve ihracatçılarımızın önündeki engelleri kaldırmak, sektörel ve yapısal sorunlar başta olmak üzere ihracatçılarımızın tüm sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmak öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Son dönemde ihracatçıların talep ettiği ve TİM'in üzerinde çalıştığı önemli konulardan birinin de KDV sistemi olduğunu vurgulayan Büyükekşi, en önemli sıkıntıların başında KDV iadelerinde yaşanan gecikmelerin geldiğini aktardı.


- "Gecikmeler devreden KDV tutarlarını artırıyor"


Büyükekşi, firmaların yaşadığı gecikmelerin, sonraki döneme devreden KDV tutarlarını artırdığını ve ihracatçılar için önemli bir finansal yük haline geldiğini belirterek, işlemler sırasında yaşanan yoğun bürokrasinin de önemli bir sorun teşkil ettiğini savundu.

Başkan Büyükekşi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TİM olarak biz de bu sorunların çözüme kavuşması amacıyla bir rapor hazırlatıyoruz. Bu çalışma ile sisteme yönelik reform önerilerimizi ortaya koyacağız. Söz konusu raporumuzda, KDV reformunun temel unsurlarını baz alarak örnek ülkelerle karşılaştırma yaparak nihai önerilerimizi temmuz ayının başında Maliye Bakanımız Naci Ağbal'a arz edeceğiz. Ardından kamuoyu ile paylaşacağız.

İhracatçılar olarak, Türkiye'yi hedeflenen noktalara çıkarmak adına var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Bizler bu hedefler doğrultusunda çalışırken, hükümetimiz de ihracatçılarımızın önünü daha fazla açmak adına önemli düzenlemeler getiriyor. Bu kapsamda, ortaya koyacağımız öneriler ile birlikte KDV sistemimizde yapılacak reformların da ihracatçılarımıza çok önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :