TİKA yetim ve mülteci çocukları unutmadı

TİKA yetim ve mülteci çocukları unutmadı

Her yıl ramazanda dünyanın faklı bölgelerindeki binlerce mazlum ve yoksula iftar veren TİKA, mülteci ve yetim çocukları da yalnız bırakmadı- "Çocuklarla TİKA İftar Sofraları" programı kapsamında, Afganistan, Somali ve Libya'da çok sayıda yetim ve mülteci

ANKARA (AA) - SULTAN ÇOĞALAN- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), her yıl dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce mazlum ve yoksulu iftarda buluştururken mülteci ve yetim çocukları unutmadı.

AA muhabirinin TİKA'dan aldığı bilgiye göre, Afrika'dan Amerika'ya, Asya'dan Avrupa'ya faaliyet gösterdiği coğrafyalarda soydaşlara, terör mağdurları ve ihtiyaç sahiplerine dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden hizmet götüren TİKA, bu yıl ramazanda da mazlumların yanında olmaya devam ediyor.

Başkanlık, her yıl dünyanın farklı bölgesinde düzenlediği iftar programlarında özel bir yer ayırdığı çocuklar için 2017'de hayata geçirdiği "Çocuklarla TİKA İftar Sofraları" programıyla mülteci, yetim ve öksüz çocukları iftar sofrasında buluşturarak yüzlerini güldürüyor.

Bu çerçevede, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 500 yetim çocuğa iftar verildi. Kabil'deki Tehyi Mesken Yetimhanesinde kalan çocuklar için Türk yemeklerinden oluşan iftar sofrası kuruldu.

Libya'da verilen iftarda da mülteci ve yetim çocuklar bir araya geldi. Türkiye'nin Misurata Başkonsolosluğu bahçesinde düzenlenen iftara, başta Bingazi olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinden Misurata’ya gelen mülteci ve yetim 100 çocuk katıldı.

TİKA, Ürdün'deki 500 yetimi de iftarda buluşturdu. İftara, ülkedeki Filistin mülteci kamplarından yetim ve engelli öğrenci katıldı.

Somali'de ramazan programı kapsamında her gün farklı bir yetimhanede iftar programı düzenleyen TİKA, bu ay süresince ülkenin farklı şehirlerindeki 29 yetimhanede kalan 5 bin 500 yetime iftar vermeyi planlıyor. Ülkede, iç savaş, terör olayları, kuraklık, açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle 500 binden fazla yetimin bulunduğu tahmin ediliyor.

TİKA, ramazan süresince Çad, Yemen, Kırgızistan, Azerbaycan ve birçok ülkede çocukları iftarda buluşturmayı planlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :