TİKA, gönül coğrafyasının kültürlerini buluşturuyor

TİKA, gönül coğrafyasının kültürlerini buluşturuyor

TİKA, Balkanlarda hayata geçirdiği "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları Tırı" programıyla eski ramazan kültürünü yaşatmaya çalışıyor- Ramazan süresince farklı ülkeleri gezen tır, geleneksel sahne sanatlarını izleyiciyle buluşturuyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Balkanlarda geçen yıldan bu yana ramazan dolayısıyla hayata geçirdiği "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları Tırı" programıyla bu coğrafyada eski ramazan kültürü yaşatılmaya çalışılıyor.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA ve Müstakil Sahne Sanatları Eğitim Derneği (MÜSSED) iş birliğinde düzenlenen etkinlik, geçen yıldan bu yana Balkanların değişik bölgelerinde binlerce sanatseverle buluşuyor.

Tırda oluşturulan sahnede Türk tiyatrocular, Osmanlı temaşa, orta oyunu ve Hacivat Karagöz gibi çeşitli geleneksel oyunları sahneliyor.

Bu yıl ramazan yolculuğuna Makedonya'dan başlayan tır büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılanlara da Osmanlı şerbeti ve macun ikram ediliyor.

Tır, 20 Haziran'a kadar Makedonya'nın farklı kentlerinde gösterilerini sahneleyecek, ardından Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek'e geçecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler