TİKA, FETÖ'nün gerçek yüzünü dünyaya anlatıyor

TİKA, FETÖ'nün gerçek yüzünü dünyaya anlatıyor

Başbakan Yardımcısı Kaynak:- "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ülkemizin karşı karşıya kaldığı ihanet ve tehditle etkin mücadele içerisine giren TİKA, ofislerinin bulunduğu birçok ülkede bu konuda faaliyetlerine devam ediyor"- "Orta Asya, Balkanla

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ihanet ve tehditle etkin mücadele içerisine giren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), ofislerinin bulunduğu birçok ülkede bu konuda faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin medeniyet yürüyüşünde dış politikanın en önemli kuruluşlarından bir haline gelen ve bu yıl 25. yılını geride bırakan TİKA'nın 5 kıtada 150'den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin yürüttüğü aktif dış politika doğrultusunda TİKA'nın Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Afrika'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın pek çok bölgesinde eğitim, sağlık, sosyal, altyapı hizmetleri, kapasite geliştirilmesi, kültürel mirasın korunması gibi çeşitli alanlarda uyguladığı projelerin sayısının da her geçen gün arttığına dikkati çeken Kaynak, Başkanlığın Türkiye'nin etkin bir küresel aktör haline gelmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Kaynak, bu kapsamda, Türkiye'nin kamu diplomasisi ve tanıtım faaliyetleri açısından son derece önemli bir kuruluşu olan TİKA'nın, yurt dışındaki 56 ofisiyle Türkiye'nin sorunlarının muhatap ülkelere anlatılmasında da inisiyatif aldığını kaydetti.

- TİKA, FETÖ ile mücadelede etkin rol yürütüyor

Bunun son örneğinin de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede görüldüğünü dile getiren Kaynak, TİKA'nın FETÖ ile mücadelesinin 17-25 Aralık süreciyle başladığını söyledi.

Kaynak, "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ülkemizin karşı karşıya kaldığı ihanet ve tehditle etkin mücadele içerisine giren TİKA, ofislerinin bulunduğu birçok ülkede bu konuda faaliyetlerine devam ediyor. Orta Asya, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere farklı coğrafyalardan gelen basın heyetlerine, hain darbe girişimi, halkımızın demokrasi mücadelesi ve TİKA'nın ülkemiz adına yurt dışında yürüttüğü faaliyetler anlatıldı." diye konuştu.

Uluslararası kamuoyunu darbe girişimi konusunda doğru bilgilendirmek amacıyla 56 ülkedeki TİKA koordinatörlüklerinin toplantı, konferans ve sergiler düzenlediğini belirten Kaynak, ayrıca yazılı ve görsel medya aracılığıyla makaleler ve röportajlar yayınlandığını ifade etti.

FETÖ ile mücadele kapsamında ayrıca 60'a yakın uluslararası kuruluşa mektup gönderildiğini anımsatan Kaynak, "Bütün bu çalışmalara ilaveten yeni kurulan Maarif Vakfı ile de eğitim alanında yurt dışında ortak çalışmalar yapılmaya başlandı." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :