Ticaret Bakanlığı'ndan emlak ilanlarına ceza yağdı: 172 milyon TL'lik yaptırım

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak ilanlarına ceza yağdı: 172 milyon TL'lik yaptırım

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarına karşı yürüttüğü denetimler kapsamında bin 416 kişi hakkında toplam 172 milyon TL idari para cezası uyguladı. Denetimler aralıksız sürecek.

Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarındaki fahiş fiyat artışlarını engellemek ve piyasa istikrarını sağlamak amacıyla yürüttüğü denetimler kapsamında, bugüne kadar bin 416 kişi hakkında toplam 172 milyon TL idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesisi ile vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Yönetmelik değişikliğiyle fiyatlara sınırlama getirildi

Hatırlatmada, Mayıs ayı sonunda yapılan yönetmelik değişikliğiyle, internet üzerinden verilen taşınmaz ilanlarında, genel ekonomik verilerle uyumsuz ve haklı gerekçeye dayanmayan fiyat artışlarının yasaklandığı ifade edildi. Bu düzenleme ile sadece emlak işletmelerinin değil, taşınmaz maliklerinin ve ilanı yayımlayan kişilerin de idari yaptırımla karşılaşabileceği vurgulandı.

256 kişi daha cezalandırıldı

Bakanlık, elektronik ortamda yapılan son denetimlerde, 70 taşınmaz sahibi ve 186 emlak işletmesinin fiyatları ekonomik göstergelerle uyumsuz şekilde artırdığının tespit edildiğini açıkladı. Bu kapsamda, toplam 256 kişi hakkında 34,9 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

“Piyasa şeffaf ve dengeli olacak” mesajı

Toplamda bugüne kadar yapılan işlemler sonucunda, 1.416 kişi hakkında işlem yapılarak 172 milyon TL ceza kesildi. Açıklamada, “Bakanlığımız, emlak sektöründe şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının oluşturulması ve vatandaşlarımızın menfaatinin korunmasına yönelik gerekli tüm tedbirleri almaya devam edecektir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum