TGK, 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi

TGK, 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Mardin'de yaptığı 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede terörün amacına ulaşamayacağı vurgulandı.

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Mardin Gazeteciler Cemiyeti’nin ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 72 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hâkim olduğu Mardin’de bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, öncelikle barış, birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

dsc_6729.jpg

TGK, 7. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

TGK Başkanlar Kurulu tarafından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi: 

Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütleri, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı yaratmak isteyen bu örgütler,  güvenlik güçlerimizi ve masum insanları hedef seçmekte, acımasızca can almaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Mardin’de toplanan ve 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcisi olan TGK Başkanlar Kurulu,  terör saldırılarını lanetlemekte, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza baş sağlığı dilemektedir.

dsc_6388.jpg

TGK, 7. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Mardin ve Batman’da 2 gün süren gezi ve incelemelerde açıkça görülmüştür ki; ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti veya terör tedirginliği yoktur. 

Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Konfederasyonumuz bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisidir ve sorun çözümleninceye kadar meslektaşlarımızın yanındadır.

Öte yandan bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.

dsc_6571.jpg

TGK, 7. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir. 

Birlik - beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını vurguluyor,  ulus olarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler