TEYAD Başkanı Hidayet Onur oldu

TEYAD Başkanı Hidayet Onur oldu

TEYAD 3. Olağan Genel Kurulu'nda Hasan Oğuz başkanlığı Hidayet Onur’a devretti. Divan Başkanlığını Ali Selvi, katip üyelikleri Ahmet Çatal ve Hasan Babacan’ın yaptığı genel kurulda Hidayet Onur, derneğin 7. Yılında 3. Başkanı oldu

Tüm Eğitim Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (TEYAD) 3. Olağan Genel Kurulu'nda Hasan Oğuz başkanlığı Hidayet Onur’a devretti. Genel Kurul Divan Başkanlığını Ali Selvi, katip üyelikleri Ahmet Çatal ve Hasan Babacan’ın yaptığı genel kurulda Hidayet Onur, derneğin 7. Yılında 3. Başkanı oldu

Tüm Eğitim Yardımlaşma ve Araştırma Derneği 3. Olağan Genel Kurulu dün dernek merkezinde gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle daha önce ertelenen genel kurula üyeler ilgi gösterdi.

Divan Başkanlığını Ali Selvi, katip üyelikleri Ahmet Çatal ve Hasan Babacan’ın yaptığı genel kurulda önceki dönemin ibra edilmesinin ardından yapılan tek listeli seçimde Hidayet Onur Başkanlığa seçildi. Yönetim kuruluna ise Ali Selvi, Abdülbaki Özdemir, Hasan Oğuz, Faal Noras, Durmuş Sözer ve Eyüp Kamil Kaysı seçildiler. Ahmet Özkafa, Tahir Özer, Adem Alemdar, Tevfik Kızıler, Abdullah Acıerdem, Derviş Çınarsoy ve Fatih Ruşen’in yedek yönetimde olduğu listede; Denetim Kurulana ise Cemil Dönmez, Hasan Babacan ve Yunus Gören seçilmiş oldular. Tevfik Dündar, Muhammet Acıyan ve Hüseyin Saraç’ın yedek denetime yazıldığı listede ayrıca; Abdullah Büyüksütçü, Mehmet Özboyacı, Yusuf Yel, Halil İbrahim Özbayat, Doğun Çiftkat ve Ahmet Buga da İstişare Kurulu üyesi oldular.

TEYAD Seyit Mehmet Buga başkanlığında 2014'te kuruldu

Rahmetli Seyit Mehmet Buga’nın kurucu başkan olduğu TEYAD, 23 Mayıs 2014 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirmişti. 17-25 Aralık yargı darbe girişimlerinin akabinde bir grup eski Akıncı ve MTTB’linin tohumunu attığı dernek, 8 Mayıs 2015'te şimdi faaliyette bulunduğu binanın açılışını yapmıştı şehir eşrafı ile birlikte. 2017 başında Seyit Mehmet Buga rahmetli olunca olağanüstü genel kurulla başkanlığa Hasan Oğuz seçilmişti.

Hasan Oğuz, yaklaşık 4 yıllık dönemde yaptığı başkanlığının son 17 ayında korona nedeniyle ciddi bir faaliyet yapılamadığını belirterek “yeni dönemde bu sıkıntılar aşılmış olur inşallah” şeklinde konuştu.

9.jpg

Genel kurul sonunda bir teşekkür konuşması yapan yeni Başkan Hidayet Onur, kuruluştan bu yana geçen 7 yılda dernek yönetiminde bulunan; Seyit Mehmet Buga, Mehmet Sözer ve Muzaffer Özen gibi değerli insanları kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu, bir gün kendilerinin de terki dünya edeceklerini ve geride güzel hizmetler bırakmak gerektiğini belirterek derneğin atağa kalkacağını, özellikle eğitim alanında ciddi bir gayretin içine gireceğini söyledi. Başkan Onur konuşmasında, “Kuracağımız komisyonlarla eğitimle pek çok proje yapacağız. Örneğin başarılı ve imkanı kısıtlı öğrencilere burs vermek bunlardan birisi” şeklinde konuştu.

İkramların ve hatıra resim çekiminin ardından genel kurul sona erdi.

6.jpg7.jpg

1.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

2.jpg

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.