"Teşkilat kapatma MHP'ye yapılan darbedir"

"Teşkilat kapatma MHP'ye yapılan darbedir"

Ülkücü harekette yer almış isimler, MHP Genel Merkezince muhalif il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasını tepkiyle karşıladı - Efendi Barutçu: - "Kapatmanın, kişisel tatminlerin veya gözdağı vermenin, aba altından sopa göstermenin ötesinde bir anlamı yokt

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - Ülkücü harekette yer alan bazı isimler, MHP Genel Merkezince, muhalif il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasını tepkiyle karşıladı.

Efendi Barutçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP'nin yeniden derlenip toparlanması ve bir iktidar alternatifi haline gelmesinin, Türkiye'nin geleceği için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başarısız olduğunu savunan Barutçu, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar ki siyaset tarzı ve uygulamalarıyla Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey bu konuda yetersiz kalmıştır. Özellikle 1999 seçimlerinde Türk milletinin MHP'ye açtığı krediyi maalesef iyi kullanamamış ve ilk erken seçimde barajın altında kalmak gibi bir seçim mağlubiyeti yaşamıştır.

Gördüğüm kadarıyla Sayın Genel Başkan'ın yakın çalışma arkadaşlarının, hepsini kast etmiyorum içlerinde çok değerli arkadaşlarımız var, MHP'yi iktidara taşımak, Türk milletinin devasa meselelerinde taşın altına elini koymak, bunları omuzlamak ve milleti geleceğe taşımak gibi bir niyet, cesaret ve birikimden mahrum oldukları ve öncelikle bir özgüven problemi yaşadıkları görülmektedir.

MHP'de büyük kurultay delegelerinin yarısının talebi var. MHP'nin ayağa kalkması için, MHP kadrolarının yeniden bir ülkücü şevk ve heyecanla millete hizmet taleplerine yönelmeleri için, milletimizin şu anki yegane iktidar alternatifi MHP olarak görüldüğü için buradan bir çıkış yolu bulunması icap eder."

Olağanüstü kurultayın yapılması ve parti yönetiminin güven tazelemesi gerektiğini vurgulayan Barutçu, kurultayda Bahçeli'nin yeniden seçilmesi halinde buna kimsenin itiraz etmeyeceğini dile getirdi.

Barutçu, "Teşkilatların kapatılmasını MHP'nin kendi ayağına sıkması olarak görüyorum. Benzeri 2002'den hemen önce yaşadı parti. MHP'yi 1999 seçimlerinde yüzde 18'e taşıyan il teşkilatları feshedildi. Yeniden üye kaydı numarasıyla parti küçültüldü, bunun bedelini de 2002 erken seçimlerinde MHP yüzde 8'e düşerek ödedi" diye konuştu.

MHP'nin teşkilatlarının sesine kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Barutçu, "Kapatılma, kişisel tatminlerin veya gözdağı vermenin, aba altından sopa göstermenin ötesinde bir anlamı yoktur. Ama MHP camiası buna pabuç bırakamaz" dedi.

- "Bir tek seçmenim var o da Bahçeli demişti”

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden itibaren ülkücü camiada bulunan Yılma Durak ise "MHP son seçimlerde ciddi bir oy kaybına uğradı. MHP'li olanların, bugüne kadar oy vermiş olanların yüreğinde bir sızı var, bunun sebebi, Sayın Genel Başkan ve MYK üyeleridir, bundan dolayı kendilerini sorgulamalıdırlar" dedi.

Partide başarısız olmuş, artık tabanda sıkıntıya neden olan yapının değişmesi gerektiğini söyleyen Durak, "Bunun için de Sayın Genel Başkan'ın gönül rızasıyla çekilip MHP'nin yeni bir kongreyle kendisini dizayn etmesi lazım, hatta kendisinin yapması lazım. Bunu yaptığı takdirde gönüllerdeki yerini yeniden koruyabilir ama aksi takdirde gerçekten çok yakından biliyorum Türkiye'nin her yerinde öfke birikiyor, ümitsizlik var. Eğer böyle giderse önümüzdeki seçimlerde partinin baraj altında kalma ihtimali var" görüşünü savundu.

MHP'de şimdiye kadar hiçbir teşkilatın kapatılmadığına işaret eden Durak, "MHP'nin parti geleneğinde teşkilat kapatma diye bir şey yok. Geçmişte böyle durumlarda, çağrılmış, konuşulmuş, ikna edilmiştir, dinlenmiş gönülleri alınmıştır. Teşkilat kapatma MHP'ye yapılan darbedir, bu diktatörlüğün daniskasıdır, ta kendisidir. Demokraside her insan fikrini söyleyebilecek ki demokrasi olsun" diye konuştu.

Siyasi Partiler Kanunu'nun anti demokratik olduğunu ve her şeyin genel başkanların iki dudağına bağlandığını ifade eden Durak, “Partide ikbal peşinde koşanlar hep genel başkanlara ‘keramet buyurdunuz’ demektedir. Bu da siyasetin en büyük çıkmazı. Vaktinde bir milletvekiline sorduğumda ‘Neden milletle ilgilenmiyorsunuz’ diye, bana ‘Benim bir tek seçmenim var o da Bahçeli’ demişti” ifadesini kullandı.

Eski Bakanlardan Sadi Somuncuoğlu ise partiyle artık ilgilenmediğini belirterek, "Nöbet değişikliği hem parti hem Türkiye için iyi olurdu" dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler