Terör örgütünün Almanya'da yapacağı gösteri

Terör örgütünün Almanya'da yapacağı gösteri

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:- "Gösteriyi düzenleyen ve PKK’nın kolu olan örgüt, aynen PKK gibi yasaklı durumda. Her gün siviller ve güvenlik güçleri PKK bombalarıyla kurban ediliyorlar. Terörle mücadelede Türkiye’yle birlikte

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, bugün Almanya'nın Köln kentindeki gösteriyi düzenleyen ve PKK’nın kolu olan örgütün, aynen PKK gibi yasaklı durumda olduğunu belirterek, "Her gün siviller ve güvenlik güçleri PKK bombalarıyla kurban ediliyorlar. Terörle mücadelede Türkiye’yle birliktelik böyle mi oluyor?" diye sordu.

Yeneroğlu, terör örgütü PKK’nın kolu olarak değerlendirilen Nav-Dem’in önderliğinde bugün Almanya'nın Köln şehrinde yapılacak gösteriye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Köln’deki demokrasi mitingini yüksek sesle eleştiren gazeteci ve siyasetçilerin, aynı şehirde bir terör örgütünün düzenleyeceği gösteri karşısında birden sessizliğe büründüklerini belirten Yeneroğlu, "Bu çifte standarda sahip olanlar, kendi güvenilirliklerini elleriyle yok ediyorlar" ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, gösteriyi düzenleyen ve PKK’nın kolu olan örgütün, aynen PKK gibi yasaklı durumda olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ama öyle görünüyor ki bu durum kimseyi ilgilendirmemektedir. Birçok Alman şehrinde her gün terör örgütü PKK’nın propagandası yapılmaktadır. Yasaklı bayraklar ve semboller ortalıkta kol gezmektedir. Köln’deki PKK gösterisinde de aynısı olacaktır. İlginç bir şekilde sözde eleştirel kamuoyundan ise hiçbir tepki gelmemektedir. Gösteri öncesinde ne emniyet teşkilatından bir demeç gelmiş ne de terör propagandası medyada konu edinilmiştir. Dışarıdaki çatışmaların Almanya’ya taşınmasını istemeyen politikacılar nerede? Her gün Türkiye’nin içişleri hakkında yorum yapıp duran ama Türkiye kökenli vatandaşlar demokrasinin güçlendirilmesini amaç edinen bir mitingde birlik beraberlik adına bir araya gelmek istediklerinde rahatsız olan politikacılar bugün neredeler?

Köln’de açıktan açığa PKK ile birlik ve beraberlik mitingi düzenleniyor. Vatandaşlık durumlarını sorgulamalar ya da oturum izinlerini iptal etme talepleri nerede? PKK terörü daha bu yıl yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine, binlerce insanın yaralanmasına sebep oldu. Hemen her gün siviller ve güvenlik güçlerine mensup insanlar PKK bombalarıyla kurban ediliyorlar. Terörle mücadelede Türkiye’yle birliktelik böyle mi oluyor? Anayasayı Koruma Teşkilatı raporlarında da görüleceği üzere, resmi Alman güvenlik raporlarında Almanya’yı geri çekilme, eleman toplama ve finansal destek alanı olarak kullanan bir terör organizasyonuyla, tutarlı bir şekilde mücadele edileceğine maalesef bunun tam tersi yapılıyor."

- "Almanya-Türkiye ilişkilerine zarar vermektedir"

Yeneroğlu, insan hakları söz konusu olduğunda Türkiye’ye sürekli parmak sallayan politikacıların, PKK’ya karşı umursamaz tavırlarını devam ettirdikleri sürece güvenilirli olmaktan uzak olacaklarına işaret etti.

İnsan haklarının korunması ve uygulanması için, terörle mücadelenin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, "Aynı durum kendisini demokrasinin kontrol mekanizması olarak göstermekten geri durmayan, Türkiye’ye sık sık tek taraflı eleştiriler göndermeye pek meraklı iken söz konusu PKK olunca yüzünü başka yöne çeviren medya için de geçerlidir. Aynı medya nedense bir terör organizasyonunun Almanya’da nasıl bu kadar rahat bir şekilde faaliyet gösterebildiğini sorgulamamaktadır. Her tarafa yayılan bu çifte standartlı tutum, Almanya-Türkiye ilişkilerine zarar vermekte, Almanya’daki Türklerin mevcut rahatsızlıkları daha da derinleştirmekte, bu sadık topluluğun kendisini yabancı hissetmesine katkı sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :