"Terkip" filmi, Los Angeles Cine Fest'de yarı finalde

"Terkip" filmi, Los Angeles Cine Fest'de yarı finalde

Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında çekilen kısa filmler arasında yer alan "Terkip" filmi, Los Angeles Cine Fest'de yarışıyor

BURSA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali" kapsamında çekilen kısa filmler arasında yer alan Terkip filmi, Los Angeles Cine Fest'de yarı finale kaldı.

Festivalin koordinatörü ve filmin yapımcısı Eda Sürmeli, yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Akif Duman'ın senaryosunu yazdığı Terkip filminin iyilik, adalet, hoşgörü, inanç, bilim, ilim ve vicdanı temsil eden Allah dostlarını farklı bir mizansenle ortaya koyduğunu aktardı.

Yönetmen Cihan Karademir'in filmi farklı bir şekilde yorumladığını anlatan Sürmeli, şunlara kaydetti:

"Amacımız, bilindiğinin aksine anlamı özgürlük ve barış olan, inanç düsturunun ise iyilik, sevgi ve hoşgörü olduğu İslam'ın doğru anlaşılabilmesi. Bunu da günümüzün iletişim dili sinemayla yaptık. İslam'ı anlatırken en doğru kaynaklar olan manevi mimarların tarihte bıraktığı izden yolumuza devam etmeyi uygun gördük. Çok kalabalığız. Türkiye'de 60, yurt dışında 25 üniversite olmak üzere toplam 85 üniversitenin iletişim fakültelerindeki gençler, sektördeki profesyoneller, akademisyenler, projeye destek veren oyuncular ile her yıl 7 vilayetin yed-i velayetini Türkiye'den dünyaya duyurmak için bir yolculuğa çıkıyoruz. Festival kapsamında çekilen kısa filmler arasında İbn Arabi temalı, Almanya Johannes Gutenberg Üniversitesinden senaryo birinciliğini kazanan Terkip isimli senaryo, film haline getirildi. Daha sonra Los Angeles Cine Fest'e katılan film, yarışmada yarı finale kaldı."

Sürmeli, yarı finale kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Tüm ekip arkadaşlarımı, senarist Mehmet Akif Duman'ı ve yönetmen Cihan Karademir'i tebrik ediyor, amacımız doğrultusunda muvaffak olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler