Tepco, Japonların zararını karşılayacak

Tepco, Japonların zararını karşılayacak

Japonya hükümeti, 9 büyüklüğündeki depremden sonra zarar gören Fukuşima nükleer enerji santralini işleten şirketten, bölgeye terketmek zorunda kalanların zararlarını tazmin etmesini istedi.

Ticaret Bakanlığı sözcüsü Hiroaki Wada, Fukuşima Daiçi nükleer enerji santralinin işletmecisi Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi'nin (TEPCO), tsunami nedeniyle zarar gören santralin yaydığı radyasyondan kaçan her haneye en kısa sürede 12 bin dolar, her bireye ise 9 bin dolar tazminat ödeyeceğini söyledi.

Fukuşima nükleer santraline 30 kilometreye kadar mesafedeki alanlarda 48 bin ailenin yaşadığı bildiriliyor.

Bu arada, TEPCO Başkanı Masataka Şimizu'nun bugün konuyla ilgili olarak bir açıklama yapması bekleniyor.

Japonya'daki çok şiddetli deprem ve Fukuşima felaketi nedeniyle evleri yıkılan veya terketmek zorunda kalanlardan yaklaşık 140 bini halen sığınaklarda yaşıyor.