Tenzile Erdoğan KAİHL, gelenekle yeniliği buluşturuyor

Tenzile Erdoğan KAİHL, gelenekle yeniliği buluşturuyor

Tenzile Erdoğan KAİHL Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan:- "İmam hatip liselerinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de yansıttığı kendi geleneksel dinamikleriyle birlikte, eğitim dünyasındaki yeniliklere de adapte olabilme kabiliyeti ve hızı gerçekten takdire değe

İSTANBUL (AA) - ÜNAL GÜNDOĞDU - İmam hatip geleneğini yenilikçi anlayışla buluşturan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL), Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonrası 2018-2019 eğitim öğretim döneminde yeni öğrencilerini bekliyor.

Uluslararası programlarla fen ve sosyal bilimler programları uygulayarak proje okul olma özelliği taşıyan Tenzile Erdoğan KAİHL , bu yıl da 180 başarılı öğrenciye kapılarını açacak.

Lise, konferans salonu, kapalı ve açık spor alanları, laboratuvarları, televizyon stüdyosu, cep sineması, galerisi, ve yemekhane, atölyelerle üniversite kampüslerini aratmıyor.

Proje okulu olarak kurulan lise Harvard Üniversitesinden uzaktan eğitimle öğrencilere İngilizce öğrenme imkanı tanıyarak, yabancı dil eğitiminde başarılı olmalarını hedefliyor.

Tenzile Erdoğan KAİHL Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip liselerinin gelenekle yenilikçiliği buluşturan bir anlayışla akademik ve manevi yönü güçlü öğrenciler yetiştirdiğini anlattı.

İmam hatip liselerinin kuruldukları dönemden bugüne siyasi ve sosyolojik gelişmelerden etkilendiklerini vurgulayan Asan, "Kimi zaman çeşitli tartışmaların odağında yer almış olsa da artık o tartışmaların içeriği değişmiş, imam hatip liselerine karşı gösterilen pozitif veya negatif refleksler bir kenara bırakılarak, eğitim kalitesinin konuşulup tartışıldığı bir noktaya gelinmiştir. Gelinen bu nokta çok devrimsel bir gelişmedir ve sevindiricidir." ifadelerini kullandı.

Son dönemde imam hatip liselerinin sayısının hızlı arttığına dikkati çeken Asan, "İmam hatip liselerinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de yansıttığı kendi geleneksel dinamikleriyle birlikte, eğitim dünyasındaki yeniliklere de adapte olabilme kabiliyeti ve hızı gerçekten takdire değerdir." dedi.

Türkiye'nin hedeflediği akademik ve manevi yönü güçlü öğrencilerin yetiştirilmesi vizyonuna destek verdiklerini, veli ve öğrencilerin imam hatip liselerini tercihlerine yönelik çeşitli araştırmalar da bulunduğuna değinen Asan, "Hem dini eğitimin hem de pozitif bilimlerin bir arada verildiği kurumlar oldukları için imam hatip liselerinin tercih edilmesinde önemli bir etken olarak görülüyor. Yine bazı araştırmalara göre imam hatip lisesi ortamında çocuğunun ahlaki yönden de iyi yetişeceği düşüncesi, öğrenci velilerinin gerekçeleri arasında önemli yer tutuyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Öğrenciler İHL'lere kendi özgün tercihleriyle geliyorlar"

İmam hatip okullarının ilgi gösterilen okullar arasında yer aldığını dile getiren Asan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İHL'ler öğrencilerin kendi özgün tercihleriyle geldikleri okullardır. Hali hazırda yıllardır çok iyi eğitim sunan meşhur imam hatip okullarına artık yenileri ekleniyor ve kaliteli eğitim imkanları, dünyanın değişen dinamiklerine uyum sağlamada önemli katkılar sağlıyor. Bu açıdan imam hatip liseleri bu rekabette kendisine güçlü bir yer edinmekle beraber, gerek uygulanan çeşitli akademik sosyal programlar gerekse yaptıkları projeler noktasında dikkate değer bir yerde duruyor. Dolayısıyla öğrenci ve veliler bu imkanları değerlendirebilirler ve tercihlerinde gönül rahatlığıyla dikkate alabilirler.

Gelecekte tam olarak nasıl olacağını bilemediğimiz dünyaya öğrencileri hazırlamak için çok fazla zamanımız yok. Bu noktada ihtiyacımız olan şey büyük düşünmek, sağlam bir vizyonla doğru aksiyonları harekete geçirmek. Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi ve öğretmenleri olarak kendimizi öğrencilerimizi yüksek standartlarda geliştirmeyi hedefleyen bir öğrenme ekosistemi oluşturmaya adadık. İmam hatip ruhunun zengin geleneği ve derinliği ile birlikte geleceğe yönelik stratejik odağımızın bir parçası olarak eğitim ve yenilikte liderliği hedefleyerek dünya standartlarında bir konum kazanmak ve bunu güçlendirmek istiyoruz."

- "Hem maddi hem manevi yönü güçlü öğrenciler yetişiyor"

Okulun son sınıf öğrencisi Fatmanur Duman (17) ise okulun sağladığı imkanlardan memnun olduğunu, okulda farklı yeteneklerin geliştirilmesine yön verildiğini dile getirerek, "Bu anlayış, imam hatip eğitimi ruhu ile birleştiğinde hem maddi hem de manevi yönü güçlü öğrenciler yetişiyor. İslam dininin zengin kültürüne sahip, inanç ve düşünsel derinliği olan, dini değerleri iyi temsil eden bireyler olarak yetiştirilmek çok önemlidir." dedi.

Duman, mesleki düzeyde de çeşitli imkanlar sağlanarak yetiştirildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Okulumuzda imkanlarımız çok üst düzeyde. Spesifik imam hatip eğitiminden ziyade bizler mesleki düzeyde de çok olanaklı yetiştiriliyoruz. Okulumuzda STEM laboratuvarımız ve televizyon stüdyomuz var. Bilim laboratuvarında kodlama noktasında eğitim alıyoruz, 3D yazıcılarla tasarımlar üretebiliyoruz. Televizyon stüdyosunda ise çekimler yapabiliyoruz, bizlere yayıncılık, basın noktasında tecrübe katıyor. Özellikle benim gibi medya noktasında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için çok büyük bir şans. Okula olanaklarının ve öğretmen kadrosunun bilincinde geldim. Çünkü bu lise öğrencileri sadece akademik noktada değil, şahsiyet noktasında da eğitiyor ve bizleri lise eğitiminden sonra yüksek öğretime ve hayata hazırlıyor."

Duman, okula kayıt yaptıran öğrencilerin kendilerini güzel bir geleceğin beklediğini ifade etti.

LGS tercihi için kızıyla birlikte okulu görmeye gelen anne Hatice Karaçam da okulu tanımak amacıyla geldiklerini belirterek, "Okulun proje okul olduğunu biliyorduk. Çevremizden imkanlarının ve eğitim kalitesinin yüksek olduğunu öğrendik. Bahçesini, sınıflarını gezdik. Geçmiş yılların faaliyetleriyle ilgili de bilgi aldık." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :