Tendürek Dağı'nda Çatışma: 4 Şehit

Tendürek Dağı'nda Çatışma: 4 Şehit

Van'ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı eteklerinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Van'ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

 

Dün biri uzman çavuş ve 3 köy korucusunun şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Alınan bilgilere göre şehit sayısının aratabileceği ifade edildi.

 

OPERASYONUN DETAYLARI

 

Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için yürüttüğü operasyonda kahreden haber geldi. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için dağlık alanda iki gün önce "Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3" operasyonu başlatıldı.

Bugün de devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşte bir teğmen ile 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye teröristleri etkisiz hale getirmek için jandarma özel hareket birlikleri ve helikopterler sevk edildi.

Tendürek Dağı'nda eteklerinde yürütülen operasyonda önceki gün bir uzman çavuş ile 3 geçici köy korucusu şehit olmuş, 4 korucu da yaralanmıştı.

BİRBİRLERİYLE BAĞLANTILI OLAN ÇOK SAYIDA MAĞARA VAR

İki günde 8 şehit haberinin geldiği Tendürek Dağı'nda volkanik yapısı nedeniyle çok sayıda mağaranın bulunduğu olduğu öğrenildi. Ayrıca dağın coğrafik yapısı nedeniyle PKK'lı teröristlerin bölgede rahatlıkla saklandığı belirtildi. Birbirleriyle bağlantısı olan mağaralardan ateş eden PKK'lıların daha sonra da başka yerlere kaçtıkları belirtildi.

İHA

 

Etiketler :